Jossan lovar mål i hemma-premiären

FOTBOLL

I fjol kom 5 502 åskådare när Djurgården/Älvsjö gästade Linköping.

I dag väntas en ny publikfest - med en pånyttfödd stjärna i huvudrollen.

- Jag lovar att göra mål, säger Linköpings nyförvärv Josefine Öqvist, 21.

Öqvist.

Josefine Öqvist är en del i Linköpings storsatsning, där klubben värvat landslagsspelarna Sara Larsson från Malmö och Caroline Seger från Stattena.

Efter ett års skadehelvete och två operationer är Öqvist tillbaka på allvar.

Beviset: två mål i premiären mot Qbik.

-Det känns bra i ljumsken och då är det kul att spela. Jag trodde inte att jag var i så bra form, säger "Jossan", vars rubriker det senaste året mest handlat om hennes utvik i herrtidningen Slitz.

- Det är roligare att det går bra på planen, det är ju det man vill att ni ska skriva om, att jag även kan spela fotboll, säger hon och skrattar.

Men i förbundskapten Marika Domanski Lyfors trupp till landskamperna mot Danmark 30 april och Holland 3 maj är Öqvist inte uttagen.

- Marika har sagt att jag måste prestera i klubblaget och fortsätter jag så som jag spelade mot Qbik borde jag komma med till EM.

Minst ett mål i dag

I dagens hemmapremiär mot Djurgården/Älvsjö har Öqvist ett ypperligt läge att bevisa att hon är värd landslagsplatsen. Förra året vann stockholmskorna med 3-0 - men det ska det bli ändring på nu.

- Djurgården har pressen på sig, vi kan spela ut. Jag tror att vi vinner vi med uddamålet, säger Josefine Öqvist.

Hur många mål gör du?

- Jag vet inte, men jag ska i alla fall göra ett, det lovar jag.

Linköpings FC har storsatsat för att locka publik till dagens hemmapremiär. Klubben har annonserat i media, tejpat upp affischer över hela stan och gett erbjudande till alla ungdomsföreningar i länet. Dessutom levereras matchbollen av en hemlig kändis som intar Folkungavallen i helikopter.

- Blir det bra väder hoppas vi på över 5 000 åskådare, säger Roger Ossmin, marknadsansvarig i Linköpings FC.

Emil Karlsson

ARTIKELN HANDLAR OM