Tung förlust i första finalen för Djurården

Tyska Potsdam vann med 2-0 på Stadion

FOTBOLL

Djurgården/Älvsjö är illa ute i Womens Cup-finalen.

Efter 0-2 (0-1) hemma mot Turbine Potsdam krävs något extra för att vända i returen i Tyskland nästa helg.

– Klart att det är tungt. Men gör vi första målet är det vidöppet igen, säger Dif-tränaren Mikael Söderman till SVT.

Djurgården kom till spel utan tre mycket tunga namn i form av landslagsduon Victoria Svensson och Sara Johansson samt finska anfallaren Laura Kalmari som inte fick spela eftersom hon gjort cupmatcher för Umeå tidigare under säsongen.

Trots tunga offensiva avbräck skapade Djurgården massor av heta chanser, framförallt genom veteranen Kicki Bengtsson som fick spela på topp tillsammans med amerikanskan Venus James.

Brända chanser

Men hemmalaget bjöd på en kavalkad av brända lägen.

Potsdam var desto mer effektivt.

Efter 0-1 i halvtid, målskytt Conny Pohlers efter en rad misstag av hemmaspelarna, ökade tyskorna på tidigt i den andra halvleken. Landslagsstjärnan Anja Mittag skickade i väg ett riktigt kanonskott som gav 2-0 till tyskorna.

Djurgården har nu satt sig i en mycket svår situation inför reruren på lördag. Med två bortamål i bagaget är Potsdam klara favoriter till Womens Cup-bucklan.

Djurården får trösta sig med att Victoria Svensson är tillbaka i returen, och tränaren Mikael Söderman tror på en vändning:

– De kanske tror att de har det här i en liten ask och drar drar sig tillbaka på hemmaplanen. Men gör vi första målet är det vidöppet igen, säger han till SVT.

Pierre Bokvist