Omöjligt uppdrag

Stjärnorna borta – men än hoppas de på guld

FOTBOLL

Tung förlust och ett fyrverkeri i missade chanser. För trots att Djurgården/Älvsjö hade lägena vann Turbine Potsdam matchen och tog ett järngrepp om finalserien.

– Jag är besviken, jag borde gjort något mål, säger Kicki Bengtsson, den värsta syndaren av alla efter 0-2 mot Potsdam.

Foto: Jerker Ivarsson
Berlin nästa Chanserna fanns men det var avsluten som gjorde att Turbine Potsdam tog hem segern mot Djurgården/Älvsjö i går. Nu står hoppet till att Sara Johansson och Victoria Svensson ska komma tillbaka till returen i Berlin på lördag.

Det går inte att gnälla på Dif/Älvsjös spel. Trots förlust 2–0 hade hemmalaget väl så många chanser som de tyska mästarna. Men när lägena kom såg det fruktansvärt uddlöst ut. Saknaden av anfallstrion Victoria Svensson (skadad), Sara Johansson (skadad) och Laura Kalmari (ej tillgänglig eftersom hon redan spelat för Umeå i turneringen) var enorm.

Vickan vass

– Det är ju inte säkert att ”Vickan” hade gjort det så mycket bättre än någon annan. Men hon är ju vass och normalt gör hon mål på minst ett av lägena, säger Kicki Bengtsson.

Kicki Bengtsson var den som hade Djurgården/Älvsjös absolut bästa chanser i matchen. Veteranen spelade på topp tillsammans med Venus James och hade åtminstone tre vidöppna lägen som borde ha resulterat.

– Jag var ringrostig, jag har egentligen inte spelat som renodlad anfallare sen jag var i Landvetter för två år sedan. Men vi skapar i alla fall många lägen, fler än vad vi brukar göra i serien, säger hon.

Angerer tog allt

En stor anledning till Dif/Älvsjös missade chanser var den tyska målvakten Nadine Angerer. Hon tog allt.

– Inför returen måste vi komma på hur vi ska överlista henne. Hon var fantastisk på våra frilägen, säger Dif–tränaren Mikael Söderman.

Till returen på lördag kan Dif/Älvsjö dessutom ha tillbaka både Victoria Svensson och Sara Johansson.

För att ta det åtråvärda guldet krävs alltså en storseger i Berlin på lördag. Men Dif/Älvsjö har inte gett upp hoppet.

– Kört är det inte. De gjorde två mål här så varför skulle vi inte kunna göra det där nere, säger Kicki Bengtsson.

David Tanentsapf