Seger: Jag ska avgöra hela EM

Linköpings jättetalang skräll i EM-truppen: Jättekul

FOTBOLL

Hon är en skräll i den svenska EM-truppen.

Men Linköpings jättetalang Caroline Seger tänker inte nöja sig med att se och lära.

- Efteråt kommer alla veta vem Caroline Seger är. Jag ska avgöra hela EM, säger hon.

Foto: BILDBYRÅN
UNGT MÖTER RUTINERAT När Marika Domanski Lyfors EM-trupp presenterades i går var Linköpings Caroline Seger (mitten) och Maria Karlsson (tv) de största överraskningarna. Skyttedrottningen från tidigare landslagsuppdrag, Viktoria Svensson kom också med, trots stora skadeproblem.

Svensk damfotbolls framtid finns i Linköping. Laget har sensationellt fått med fem spelare i den svenska EM-truppen, av vilka fyra är födda 1983 eller senare.

Caroline Seger är med sina 20 år yngst i hela truppen. Och hon tänker ta vara på den chans hon fått av förbundskapten Marika Domanski Lyfors.

"Fler chanser"

- Det är jättekul, nu får jag möjligheten att visa hela svenska folket vad jag kan. Jag vill var med och jag vill bidra. Men skulle jag inte få mycket speltid den här gången är det inte hela världen. Det kommer fler chanser, jag är ju i alla fall inte så gammal, skrattar hon.

Fem Linköpingspelare i truppen, förvånad?

- Lite, för ett år sen var det ju bara Hedvig Lindahl. Men vi är otroligt starka och vi ska ge Djurgården/Älvsjö och Umeå en match om vilket som är Sveriges bästa lag.

Hur bra ska du själv bli?

- Jag ska bli bäst i världen.

Caroline Segers lagkamrat Maria Karlsson, 23, är den andra mästerskapsdebutanten från Linköping. Hon är fortfarande i chocktillstånd några timmar efter beskedet.

- Jag hade inte telefonen på så jag fick beskedet av Jonas Nystedt (förbundets presschef) på min mobilsvar. Jag trodde att det var någon som skojade, det är så hård konkurrens. Det är en önskedröm och jag har satsat medvetet och stenhårt för att komma med. Ändå har man lite svårt att förstå det när det väl händer, säger hon.

Blir det guld redan i ditt första mästerskap?

- Jajamän, det hoppas jag i alla fall.

Fem EM-spelare från Linköping

Sveriges spelprogram i EM i England

Hela truppen

David Tanentsapf