Petade Salina Olsson gav svar på tal

Anfallaren kvitterade i derbyt mot Dif

FOTBOLL

Petad av Marika Domanski-Lyfors ur EM-truppen.

Derbymålskytt i kväll.

Salina Olssons 1–1 mot Djurgården räddade poäng i derbyt.

Foto: Scanpix
Tog liten revansch. Hammarbys Salina Olsson ratades ut EM-truppen och får inte spela mästerskapet i England i sommar. I kväll mot Djurgården räddade anfallaren poäng med sitt 1–1-mål.

När EM-truppen presenterades fanns det ingen plats för Salina Olsson. I kväll, i derbyt mot Djurgården/Älvsjö, gav hon svar på tal. Olsson stod för Hammarbys kvitteringsmål till 1–1 i 80:e minuten, hennes sjunde i årets damallsvenska. För Hammarby var poängen en positiv överraskning, för Djurgården/Älvsjö var de två förlorade poängen en besvikelse, särskilt då matchen fungerade som genrep inför helgens returmöte i Uefa Women's Cup mot Turbine Potsdam.

De regerande mästarna med landslagsanfallaren Victoria Svensson tillbaka i spel, dominerade stort och fick till slut utdelning genom Linda Fagerström i 73:e minuten men kunde inte hålla undan till seger.

Blott 242 personer hade valt att se matchen som spelades samtidigt med det allsvenska derbyt mellan klubbarnas herrlag på Söderstadion.

Djurgården/Älvsjö ligger nu på en sjätteplats i tabellen, sex poäng efter ledande Malmö FF. Hammarby har lika många poäng som Djurgården/Älvsjö men sämre målskillnad.

TT , Anders Burström