”Jag är trött på silvermedaljer”

Ny förlust mot tyskor - då vill Kicki ha revansch

FOTBOLL

POTSDAM

Kicki Bengtsson prickade in vad man kan kalla för ett drömmål.

Eller för konstgjord andning.

Turbine Potsdam krossade Djurgården/Älvsjö men Kicki ser redan revanschen.

– Jag är så trött på de här silvermedaljerna. Det har blivit ett gäng och det är alltid tyska lag i vägen. Det ultimata vore att slå Tyskland i EM-finalen, säger hon.

Foto: BILDBYRÅN
Sänkta på 70 sekunder Djurgården orkade aldrig resa sig efter Potsdams tidiga ledningsmål. Veteranen Kicki Bengtsson fick smaka på det tyska gräset.

EM är ett helt nytt bollspel, som jänkarna skulle uttryckt det.

Womens Cup-finalen levde i en minut och tio sekunder.

Sen gjorde Potsdam 1-0.

Sammantaget 3-0 och den enda egentliga förändringen var att Djurgården/Älvsjö var tvunget att göra sina tre mål under ordinarie matchtid.

Knappt åtta minuter senare stod det 2-0 och ridån var neddragen trots Kicks fantastiska 25-metersskott strax efter.

Inte ens jämnt

-När jag gjorde 2-1 kändes det som att vi var med. När dom gjorde 3-1 blev det lite tyngre men man måste ändå tro på chansen, säger Kicki.

Resten av finalen blev en tysk uppvisning i organisation, styrka och teknik.

Djurgården/Älvsjö var aldrig i närheten av att ens kunna göra resten av matchen spelmässigt jämn.

-Vi som spelar i landslaget är lite mer vana med det här spelet. Så här spelar tyskorna i landslaget också. Kortpassningsspel, bakom ryggen till tredje spelare, har mycket boll - och då kommer man efter. Vi orkade inte hålla fast bollen i anfall och när dom kom i anfall hade de fyra spelare i vårt straffområde, säger Kicki Bengtsson.

Turbine är halva Tysklands EM-trupp. Kanske är det ett måste för att få framgångsrik klubblagsfotboll att samla toppspelarna i ett och samma lag.

-Det har väl varit lite så att alla landslagsspelarna varit i samma lag hos oss också och det har inte heller varit bra. Övriga måste också få resurser att träna mer. Man är ett helt lag oavsett om man är tre eller fem i laget som spelar i landslag, säger Kicki Bengtsson.

Måste höja tempot

Läxan från Karl-Lienknecht Stadion inför 8664 åskådare är enkel.

-Vi måste lära oss att spela i ett högre tempo. Det gäller i svensk fotboll överhuvudtaget. Att inte bara spela på en som löper hela tiden. I allsvenskan är det lite för lågt tempo ibland, säger Kicki Bengtsson.

Så har det gått för svenska landslaget mot Tyskland

Stefan Alfelt