Ljungberg får jättebud

Kif Örebro matchar världsstjärnans löneanspråk: Vi har täckning

FOTBOLL

I dag skickas ett jättebud till Hanna Ljungberg från KIF Örebro.

Sportbladet kan avslöja att klubben tar hjälp av externa finansiärer för att kunna möta världsstjärnans löneanspråk.

- Vi hoppas kunna knyta ihop det här väldigt snart, säger klubbens fotbollsordförande Karin Tellås.

Foto: BILDBYRÅN
EFTERFRÅGAD Hanna Ljungberg kommer i dag att få ett drömbud från storsatsande Kif Örebro.

Sportbladet avslöjade i går att Hanna Ljungberg kan komma att lämna Umeå IK. Landslagsanfallaren förhandlar med tre klubbar: Umeå, Djurgården och Örebro och har fått ett bud av sin klubb Umeå. Men enligt flera uppgifter till Sportbladet vill Hanna Ljungberg ha en ny utmaning. Hon har lämnat löneanspråk till både Örebro och Djurgården/Älvsjö. Båda klubbarna har jobbat desperat för att få ihop finansiärer, och uppstickaren Örebro är först med att kunna möta Ljungbergs anspråk och lägga ett bud.

- Vi håller på att formulera ett avtal som vi ska skicka till Hanna i morgon (läs i dag). Vi kommer att ha ett extra styrelsesammanträde och diskutera med riskkapitalbolaget Spelarinvest. Men vi har täckning för hennes anspråk, säger Karin Tellås.

Månadslönen: 35 000 kr

Enligt vad Sportbladet erfar har Hanna Ljungberg en årslön på omkring 270 000 i Umeå. Hon ska nu ha begärt omkring 35 000 kronor i månaden, alltså 420 000 om året, plus bonusar.

- Det där tänker jag inte kommentera, säger Karin Tellås.

Djurgården jobbar samtidigt stenhårt för att ordna ekonomisk täckning för ett bud. Innan helgen vill klubben kunna presentera ett kontrakt.

- Det enda sättet jag kan föreställa mig att vi kan värva Hanna är genom att knyta upp ett antal personliga sponsorer som kan hjälpa till att betala hennes lön, säger Dif:s ordförande Per Darnell.

"Alla klubbar aktuella"

I Umeå ligger man lågt.

- Vi vill ha kvar Hanna, men vi tänker inte starta någon lönekarusell. Vi erbjuder en bra helhet, men tänker inte köpa kvar spelare som inte brinner för Umeå, säger sportchefen Roland Arnqvist.

Hanna Ljungberg sa i går till Sportbladet att samtliga klubbar fortfarande är aktuella:

- Det blir den som erbjuder den bästa helhetslösningen.

David Tanentsapf