Djurgården/Älvsjös supervändning

0–2 till 3–2 på en kvart – nu luktar det final

FOTBOLL

Fiasko i allsvenskan.

Med succé i svenska cupen – och Women's Cup.

Djurgården/Älvsjö vände i dag 0–2-underläge till seger 3–2 borta mot Turbine Potsdam och är på väg mot andra raka finalen.

avgjorde Victoria Svensson sköt 3–2 på övertid – och vändningen för fullbordad.

Starten på matchen vill nog svenskorna helst glömma.

Med halvtimmen spelad hade Turbine Potsdam gjort både 1–0 och 2–0.

Men den allsvenska trean visade inga tecken på uppgivenhet.

– Nej, så kändes det aldrig. De fick sina mål efter två misstag av oss. Spelmässigt var det ingen fara. De var tunga när de kom i anfall, men vi sade att vi skulle fortsätta att nöta på och inte bjuda på något. Sedan fick vi se om vi kunde göra ett mål, säger tränaren Benny Persson till TT.

Tre mål på en kvart

Visst blev det ett mål. Och ett till. Och ytterligare ett.

Men det dröjde ända till sista kvarten.

2–1 (78) Sara Thunebro snodde åt sig bollen vid kortlinjen när en tyska försökte täcka ut bollen, spelade snett bakåt till Victoria Svensson som skarvade vidare till Linda Fagerström, en av planens bästa spelare. Från positionen ungefär vid straffpunkten bredsidade Fagerström in reduceringen.

2–2 (87) Snabb spelvändning och en djupledsboll mot Sara Johansson. Passning till Laura Kalmari som placerade in kvitteringen.

2–3 (90) Djurgården vann bollen och från straffområdeslinjen drog Victoria Svensson till – och Djurgården/Älvsjö står med ena benet i Women's Cup-finalen.

– Den vändningen är skön, så klart. Så är det med fotboll, man får aldrig ge upp. Men vi får inte glömma att det bara är ”halvtid”. Men det är klart att det är starkt att vända ett 0–2-underläge, inget snack om det, säger Benny Persson.

”Bättre preparerade”

Djurgården/Älvsjö föll i fjolårets Women's Cup-final mot just Turbine Potsdam med hela 5–1.

Nu har de läge för grym revansch.

– Vi är lite bättre preparerade den här gången och har inga skadade spelare. Potsdam är nog heller inte riktigt lika bra, trots att de har i stort sett samtliga spelare kvar, säger Benny Persson.

I den andra semifinalen vann Montpellier med 1–0 borta mot Frankfurt.

Johan D Lundin ([email protected]), TT