Spelarflykt hotar Umeå

Flera stjärnor jagas - AIK vill ha Hanna

FOTBOLL

Umeå tog sig som väntat lätt till final i Womens cup via 6-0 mot norska Kolbotn.

I april väntar Arsenal, men då kan Umeå sakna flera av sina stjärnor.

-Vi får se. Ska sätta mig ned med Umeå i veckan och prata, säger tvåmålsskytten Hanna Ljungberg som enligt uppgifter är nära en övergång till AIK.

Umeå är svensk damfotbolls dominant. Man tillhör också den absoluta toppen inom den europeiska fotbollen.

Det visade inte minst matchen mot Kolbotn. Nu riskerar man dock att förlora mark i och med att flera stjärnor sitter på utgående kontrakt och andra klubbar visar starkt intresse för spelare som Malin Moström och Marta.

Nära en flytt

Skyttekungen Hanna Ljungberg är dessutom enligt uppgifter till Sportbladet nära en flytt till allsvenska nykomlingen AIK.

-Jag är helt övertygad om att vi kommer att ha ett lika slagkraftigt lag nästa säsong som i år. Självklart hoppas jag att de som sitter bredvid mig kommer att vara med. Jag tror också att det blir så, säger Umeåtränaren André Jeglertz till TT.

Att några kommer att försvinna tycks det inte råda några tvivel om, men Umeå räknar med att ersätta eventuella spelarförluster.

-Det kommer nog att sluta med att vi får en normal omsättning av spelare, fem eller sex stycken. Umeå IK har ett bra varumärke och numera finns det många spelare att välja mellan internationellt, säger fotbollsansvarige Roland Arnqvist.

Det återstår alltså att se vilka stjärnor som är kvar när Umeå spelar final i Women"s cup i april. Då väntar Arsenal i ett dubbelmöte. Semifinalen mot norska Kolbotn vanns med totalt 11-1. I går blev det

6-0 i Umeå.

Spelarna som kan försvinna

Daniel Sjöberg