Hanna Marklund slutar

”Det har gått fram och tillbaka med beslutet”

FOTBOLL

Hanna Marklund, 30, har gjort sitt på fotbollsplanen, skriver tidningen Norra Västerbotten. Samma dag som friidrottsstjärnan Kajsa Bergqvist meddelade att karriären är över, kom samma besked från damlandslagets bästa försvarsspelare:

– Det har gått fram och tillbaka med beslutet. Efter VM var det oerhört jobbigt. Sedan kom revanschlusten. Helst av allt ville jag bara åka tillbaka till Kina och göra om VM igen, säger Marklund till Norra Västerbotten.

Foto: Peter Kjellerås
Hanna Marklund.

– Avslutningen var positiv. Beslutet blev förstås svårare att ta när det blev klart med OS.

Även om den aktiva karriären är över kommer Marklund att bli kvar i allsvenska Sunnanå.

– Jag kommer att jobba heltid inom utvecklingsbolaget och även som instruktör för John Bauer och deras fotbollsgymnasium. Det ska bli riktigt spännande.

Marklund har spelat 118 landskamper och utsågs i november till årets bästa försvarsspelare i svensk damfotboll. 2005 vann den rutinerade mittbacken Diamantbollen som landets bästa spelare.

FAKTA

Hanna Marklund

Född: 26 november 1977 i Skellefteå.

Klubb: Sunnanå SK.

Position: Mittback.

Antal landskamper/mål: 118/6.

Främsta meriter: VM-silver 2003, EM-silver 2001, seger i Womens Cup 2003 och 2004 och tre SM-guld med Umeå, vinnare av diamantbollen 2005 som Sveriges bästa damspelare, utsedd till årets bästa försvarsspelare 2005, 2006 och 2007.

TT