Linköping värvar brassestjärnor

Cristiane och Daniela klara för klubben

Foto: YIORGOS PAPANIKOLAOU
Cristiane – tungt nyförvärv.
FOTBOLL

Linköping värvar två av fotbollsvärldens stjärnor till sitt allsvenska lag.

På tisdagen blev det klart att den brasilianska duon Cristiane och Daniela spelar för klubben från seriestarten till och med OS-uppehållet.

”Givetvis enormt roligt att kunna erbjuda publiken och våra partners i Linköping på två färgstarka världsstjärnor som dessutom kommer att hjälpa vårt lag upp en nivå”, säger Linköpings klubbdirektör Anders Mäki i ett pressmeddelande.

Vid sidan av Umeås Marta var Cristiane och Daniela två av de mest tongivande spelarna i det brasilianska landslaget som tog silver vid VM i Kina i höstas. Anfallaren Cristiane gjorde fem mål på sex VM-matcher, den offensivt lagda mittfältaren Daniela stod för en fullträff.

”Jag är mycket glad över möjligheten att få spela i Sverige. Jag kommer att ge mitt allra bästa för att hjälpa Linköping till framgångar och längtar efter att få ansluta till laget”, säger Daniela i en kommentar.

”Jag har bara hört positiva saker om den svenska ligan som håller högsta klass. Det ska bli inspirerande att få vara med hjälpa Linköping”, kommenterar Cristiane.

Både Daniela och Cristiane har kontrakt på mindre än sex månader och behöver därmed bara betala så kallad artistskatt. Det innebär att duon kan spela i totalt 14 av 22 omgångar i damallsvenskan, från seriestarten i april till hemmamötet med Malmö den 9 juli.

Duon kommer till Sverige i början av mars månad.

TT