”Förtjänar en plats”

Inhopparen avgjorde – nu vill Landström med i OS-truppen

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
"helt fantastiskt" Jessica Landström slog till med bara sekunder kvar av matchen.
FOTBOLL

ÖREBRO. Först sköt hon Sverige till OS. Sen avgjorde Jessica Landström mot Italien i slutminuten och skickade landslaget till EM.

Och nu vill hon vara med och uppleva det hon åstadkommit.

– Jag förtjänar en plats i laget.

Hon tänker främst på OS-truppen som Thomas Dennerby tar ut i början av juli. Men konkurrensen om anfallsplatserna hårdnar när skadade trion Victoria Svensson, Hanna Ljungberg och Lotta Schelin är tillbaka.

I?går gjorde i alla fall inhopparen Jessica Landström bästa tänkbara reklam när hon såg till att landslaget i princip är klart för EM i Finland.

23–0 i målskillnad

Efter fem omgångar har Sverige vunnit samtliga EM-kvalmatcher – och har förkrossande målskillnaden 23–0.

– Det måste till en total kollaps för att vi ska missa det här, säger hon.

Förbundskaptenen Thomas Dennerby instämmer:

– Landström säkrade förmodligen en EM-plats. Det känns helt fantastiskt just nu.

Och han erkänner att han gillar Jessica Landströms småkaxiga inställning när Sportbladet berättar om hennes syn på att komma med i OS-truppen.

– Jag gillar spelare med gott självförtroende. Och Jessica börjar ju få ett ganska bra landslagsfacit nu, säger han.

Efter fullträffen i?går är Landström uppe i tre mål på tio landskamper. Högst värderar hon målet som bidrog till en OS-biljett borta mot Danmark i höstas.

I?går återstod alltså bara några sekunder av ordinarie tid innan Jessica hittade rätt inför drygt 7?000 åskådare på Behrn Arena i Örebro.

– Jag fick en långboll från Sara Larsson. Tänkte först nicka direkt mot mål men tog istället ner bollen, vände om och tryckte dit den. Det var verkligen i sista stund.

Men Jessica Landström börjar bli van vid att göra sena mål. Anfallaren gjorde även mål i slutminuterna i två av Linköpings inledande allsvenska matcher.

– Måste vara tillfälligheter. Det är i varje fall inte så att jag går och sparar mig till slutet av matcherna, säger hon och skrattar.