Hård kritik mot Marta efter finalen

”Hon är ingen världsspelare”

Foto: Joel Marklund
FOTBOLL

Varje gång Umeås Marta rörde bollen i Womens cup-finalen busvisslade publiken högljutt, liksom när hon tog emot silvermedaljen. Något som delvis försvarades av Frankfurts tränare.

– Jag har aldrig varit med om att publiken väljer ut en spelare och busvisslar matchen igenom, sade Umeås lagkapten Frida Östberg efter matchen.

– Det här hade aldrig hänt i Sverige.

På den efterföljande presskonferensen blev det nästan ordkrig mellan den svenske tränaren Andree Jeglertz och hans tyske motsvarighet Hans-Jürgen Tritschoks.

– Det var en fantastisk match, en framgång för damfotbollen, men det blir väldigt fel när publiken buar när världens bästa spelare tar emot silvermedaljen, sade Jeglertz.

– Man kanske inte får se Marta i sådana här sammanhang igen. Fel tycker jag.

– Jag vet inte om Marta är världens bästa spelare, det saknas något hos henne när det gäller fair-play. Alla som sett tv-sändningen av den första matchen vet att hon provocerar, spelar teater och går över gränsen. Hon är inte en världsspelare i mina ögon, sade Tritschoks.

Det gick inte att få någon kommentar av Marta efter matchen, men Östberg trodde inte att brasilianskan tagit illa vid sig.

Tove Nordenhäll/TT