Flickmatch slutade i skandalscener

Domaren: ”Jag har aldrig varit med om något liknande”

FOTBOLL

En flickmatch i Värmland urartade fullständigt.

Mötet mellan Arvika och Sommarro avslutades med knytnävsslag och domarattacker.

– Det här trodde jag aldrig skulle inträffa i en flickmatch. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger domaren Jan-Åke Grankvist som varit domare sedan 1991.

F18-matchen mellan Arvika och Karlstadslaget Sommarro hettade till rejält efter paus, rapporterar Värmlands Folkblad. En Sommarrospelare reagerade kraftigt efter att Arvika kvitterat till 1–1 och började skrika glåpord mot domaren, vilket renderade i rött kort.

När lagen skulle tacka varandra efter slutsignalen, i matchen som Arvika vann med 3–1, utbröt kaos. En av Sommarros spelare slog till Arvikas målvakt i ansiktet med knytnäven.

– Det var ett rejält slag. Hon fick en svullnad över käkbenet, säger domaren Jan-Åke Grankvist till VF.

”Vi kan inte acceptera”

Grankvist blev själv attackerad genom att en annan Sommarrospelare sprutade vatten på honom.

Sommarro agerade direkt efter skandalmatchen. På tisdagskvällen höll F18-laget ett krismöte med ledare och föräldrar.

– Vi pratade om vett och etikett. Alla inser att de har gjort fel och ångrar sig. Jag kommer personligen att ringa till Arvika och domaren och be om ursäkt å lagets vägnar, säger Sommarros tränare Andreas Nilsson till sportbladet.se efter mötet.

Enligt Nilsson hävdar Sommarrospelarna att de blev provocerade av Arvikas spelare som skrek könsord och rasistiska glåpord.

– Jag tycker att Arvika ska be oss om ursäkt också. Båda lagen var lika goda kålsupare, säger Nilsson.

Tänker ni bestraffa era egna spelare?

– Den som slog till en motståndare på käften kommer att få en lång avstängning. De andra två har vi inte tagit ställning till än, men båda kommer att få någon form av bestraffning.