Schelin stoppad – får vänta på debuten

”Papperna hann inte bli klara”

FOTBOLL

Klar för Lyon – men inte för spel.

Lotta Schelin får vänta en vecka till på sin debut i den franska ligan.

– Papperna hann inte bli klara, säger hon till TT.

Foto: JERKER IVARSSON
Lotta Schelin.

Lotta Schelin har varit i Frankrike i fem dagar. Men på söndag får hon sitta på läktaren när Lyon spelar toppmatch mot Montpellier.

– Inte mycket att göra något åt. Nu siktar jag på att vara med i nästa match i stället. Det är ju tio dagar som gäller innan jag är spelklar, säger Schelin, som bor på hotell i väntan på att nya lägenheten ska bli klar för inflyttning.

– Jag känner mig lite lost. Nu sitter jag på hotellet och lyssnar på franska cd-skivor, ser på tv och surfar på nätet. Dessutom har jag tv-spel med mig så att jag inte ska bli alltför rastlös.

Landslagsanfallaren fick stora delar av våren förstörd på grund av en efterhängsen lårskada. Även i OS fick hon en tuff inledning när migränattacker och halsont tvingade henne att avstå viktiga träningar.

– Men nu känns allt bra igen. Under OS blev det visserligen inte så mycket styrketräning, så jag får ta det lite lugnt när jag kör i gång igen så att jag inte känner av min gamla skada.

Göteborgstjejen är värvad till Lyon och den franska fotbollsligan för en sak. Snart börjar hon sin avbetalning.

– Jag har kommit hit för att göra mål. När jag sade till tränaren att jag även spelat som yttermittfältare skakade han bara på huvudet.

TT