Stjärnmålvakt kan lämna Malmö

Ny adress kan bli Umeå för Caroline Jönsson

FOTBOLL

Landslagsmålvakten Caroline Jönsson kan komma att lämna Malmö efter säsongen. 30-åringen har kommit in på en femårig psykologutbildning i Umeå och befinner sig sedan två veckor tillbaka i norra Sverige.

Foto: Andreas Hillergren
Caroline Jönsson.

Enligt sajten damfotboll.com ska Jönsson, andremålvakt i OS, i veckan träna med Sundsvall DFF för att därefter sluta upp med övriga Malmöspelare inför bortamatchen mot Sunnanå på söndag.

– Vi har full koll på den närmaste matchen och den närmaste månaden. Vi kommer att hitta lösningar längre fram, säger Malmötränaren Jörgen Petersson till sajten.

Jönsson själv säger till Sydsvenskans nätupplaga att hon ännu inte tagit ställning till var hon spelar nästa säsong.

– Jag tar en termin här sedan får jag besluta om skolor och föreningar. Nu när vi har lite chans i toppstriden vill jag lägga all energi på det, säger hon.

Med en match mindre spelad än serieledaren Linköping jagar tabelltrean Malmö på sju poäng bakom. Upp till tvåan Umeå IK har man tre poäng efter lika många spelade omgångar.

Enligt damfotboll.com har varken mästarlaget UIK eller den andra Umeåklubben, Umeå Södra, lagt ut några intresseförfrågningar på landslagsmålvakten.

Umeå IK:s målvakt Ulla-Karin Rönnlund, som i helgen gjorde segermålet mot Djurgården, har dock inte skrivit på för fortsatt spel på Gammliavallen.

– Jag har fått erbjudande av UIK, men har inte bestämt mig än. Jag har familj, man och två små barn som också är viktiga för mig, säger hon.