Marta tillbaka i startelvan

”Fick för stora proportioner”

FOTBOLL

Bråket och petningen är lagt åt sidan. Nu ska Marta hjälpa Umeå vinna SM-guld. Till att börja med genom att vinna ikväll mot KIF Örebro.

– Det händer faktiskt då och då att det hettar till under träningarna, det är inget konstigt med det, säger tränaren Andrée Jeglertz till Västerbottens-Kuriren.

Foto: FOTO: STEFAN JERREVÅNG
Marta tar plats i startelvan igen.

I går förlorade Linköping borta mot AIK med 3–2 och därmed försvann lagets övertag i guldstriden som i stället gled över till regerande mästarna Umeå som nu leder allsvenskan med två poäng. Men allt har inte varit frid och fröjd i Umeå, som bekant. Stjärnan Marta var avstängd i senaste matchen efter att hon, enligt rapporterna fått ett utbrott på träningen och sedan vägrat be om ursäkt.

– Jag kan inte se att jag gjort någonting som bröt mot reglerna i laget hit eller dit. Jag tycker att jag som spelare ska ha rätt att säga vad jag tycker, skrev Marta i ett SMS till tidningen Västerbottens Folkblad.

Tillbaka mot Örebro

Nu är det hela i alla fall över tycks det. När Umeå ikväll ska stärka sitt guldgrepp borta mot KIF Örebro är Marta åter med i laget.

– Det fick på tok för stora proportioner, säger tränaren Andrée Jeglertz till Västerbottens-Kuriren.

– Det händer faktiskt då och då att det hettar till under träningarna, det är inget konstigt med det.

Att Marta inte var med på måndagens träning hade inget med bråket att göra, enligt Jeglertz.

– Hon skulle ha tränat som alla andra men jag lät henne vila eftersom hon hade ont i magen, säger han.