Marta till Los Angeles Sol

Öqvist på väg till Umeå

FOTBOLL

Umeå IK förlorar som väntat sin stora stjärna Marta. Brasilianskan kommer inom kort att presenteras som nyförvärv för Los Angeles Sol.

– Det är klart med Los Angeles. Hon har bara inte skrivit på ännu, säger en säker källa till Västerbottens-Kuriren.

Marta lämnar nu Umeå för Los Angeles.

Måndag var M-dagen i Umeå IK. Då skulle Marta ge klubben svar om sin framtid. Dagen kom och gick, men utan några besked från Marta.

– Vi har inte fått något slutgiltigt svar. Det betyder att vi måste gå vidare med andra spelare. Nu handlar det om vilken spelare vi får först i mål, säger Umeås klubbdirektör Britta Åkerlund till VK.

Nu planerar Umeå för en framtid utan Marta som av allt att döma kommer att flytta till USA och den nya proffsligan. Nu tycks det också vara klart vilken klubb det blir. Enligt en källa till VK spelar hon Los Angeles nästa säsong. Det är bara små detaljer kvar i kontraktet innan Marta skriver på.

– Det är klart. Hon har bara inte skrivit på ännu, säger källan till tidningen.

Öqvist ingen ersättare

UIK har ett tufft jobb framför sig när man ska ersätta Marta. Hetaste spåret just nu är Josefine Öqvist som i går var uppe i Umeå och bekantade sig med klubben och staden. Men hon vill inte ses som Martas ersättare.

– Marta går inte att ersätta. Hon är bäst i världen. Jag kan bara vara Josefine och förhoppningsvis bidra med en hel del mål, säger Josefine Öqvist till VK.

FAKTA

Marta Vieira Da Silva

Ålder: 22

Klubbar: Club Santa Cruz, Belo Horizonte, Umeå IK

Landskamper: 51

Mål: 50

Allsvenska matcher: 103

Allsvenska mål: 111