Landslagsspelare fick syrgas efter olycka

Otäckt fall i Womens Cup

FOTBOLL

Umeås landslagsanfallare Madeleine Edlund är skadad. Edlund landade på nacken under matchen mot Arsenal i Womens Cup och fördes medvetslös till sjukhus.

– Det verkar rätt okej nu. Hon har nog fått en lättare hjärnskakning, säger Umeås klubbdirektör Britta Åkerlund till sportbladet.se.

Foto: AP

Det är Västerbottenskuriren som rapporterar från matchen mellan Arsenal och Umeå, kvartsfinal i Womens Cup. Efter 24 minuters spel gick Madeleine Edlund upp i en duell på en hörna. Hon landade sedan illa, på nacken och båren kom in. Edlund fick syrgas och hennes huvud stabiliserades. Enligt VK.se fördes hon från matchen till sjukhus.

– Vad det verkar så är hon rätt okej. Hon fick målvaktens armbåge i nacken, säger klubbdirektören Britta Åkerlund till sportbladet.se.

Åkerlund befinner sig på sjukhuset med Edlund när sportbladet.se ringer upp, men det är inte klart hur allvarligt skadad anfallaren är.

– Troligtvis har hon fått en lättare hjärkskakning, säger Åkerlund.

Hon kan röra armar och ben?

– Hon är fixerad nu så vi får se.

Blir hon kvar på sjukhuset över natten?

– Jag har ingen aning. Vi har precis kommit hit till akuten och hon har inte blivit undersökt ännu.

Matchen förlorade Umeå med 3–2 sedan Arsenal vänt ett 1–2-undeläge under de sista tolv minuterna. Mami Yamaguchi och Frida Östberg gjorde mål för gästerna och resultatet får anses som helt okej inför returen i Umeå som spelas på Gammliavallen om en vecka.

FAKTA

Kvartsfinal, första matchen

Arsenal–Umeå IK 3–2 (1–1)

1–0 Jayne Ludlow (2), 1–1 Mami Yamaguchi (13), 1–2 Frida Östberg (70), 2–2 Julie Fleeting (77), 3–2 Kim Little (80).

Frankfurt–Duisburg 1–3