”Det är märkligt”

Arnqvist ifrågasätter ointresset för Jeglertz

FOTBOLL

Roland Arnqvist värvade Andreé Jeglertz till Umeå IK.

Nu är han förundrad över ointresset hos herrfotbollen för mästartränaren.

– Han är en oerhört skicklig tränare som skulle klara av ett jobb på högsta nivå inom herrfotbollen, säger Arnqvist till sportbladet.se.

Tidigare i år lämnade Roland Arnqvist rollen som klubbdirektör och sportchef i Umeå IK, men efter alla år i klubben känner han Andreé Jeglertz väl.

– Jag tyckte att det var konstigt redan när vi fick honom att det inte var fler som ryckte i honom. Han har varit ytterst ansvarig i klubben i flera år och gjort det fantastiskt bra. Jag är glad att vi har fått behålla honom, säger Arnqvist.

Blir förvånad

Den förre sportchefen blir förvånad när han får höra att Jeglertz inte har fått några erbjudanden alls från elitklubbarna på herrsidan och han tror att det handlar om en misstro mot damfotbollen.

– Jag kan inte tolka det på något annat sätt. I mina ögon är Andreé en oerhört skicklig tränare. Han skulle definitivt klara av ett jobb på högsta nivå inom svensk herrfotboll. Pressen som finns på en tränare i en klubb som Umeå är lika stor som hos många klubbar i superettan och allsvenskan. Till och med större än i vissa klubbar.