Frida Östberg på väg tillbaka

Jagas av Chicago Red Stars i amerikanska ligan

FOTBOLL

Frida Östberg, 31, kan vara på väg att göra sensationell comeback.

I Chicago Red Stars i den amerikanska ligan.

– Vi har diskuterat med henne flera gånger och hon säger att hon är intresserad, annars hade vi aldrig skaffat rättigheterna till henne, säger Jim Houghton, marknadsansvarig i klubben.

Frida Östberg.

Frida Östberg la fotbollsskorna på hyllan efter den här säsongen och spelade sin sista match 11 november. Nu kan hon vara på väg att göra comeback – nästan innan hon slutat på allvar.

Det är den amerikanska klubben Chicago Red Stars som vill locka Östberg till den amerikanska proffsligan Women's Professional Soccer (WPS).

”Riktig lagspelare”

– Hon är en riktig lagspelare och kan ta med sig erfarenhet, hårt jobb och vinnarmentalitet till Chicago, säger tränaren Emma Hayes, enligt Västerbottens Folkblads nätupplaga.

Enligt både VF och Västerbottens-Kuriren ska intresset för affären också vara besvarat av Östberg. Intresset ska vara så starkt att Chicago registrerat Östberg som en spelare att fylla en av platserna i sin internationella spelarkvot.

– Vi har diskuterat med henne flera gånger och hon säger att hon är intresserad, annars hade vi aldrig skaffat rättigheterna till henne, säger Jim Houghton, marknadsansvarig i klubben, enligt VK.

Räknar med att komma överens

Även tränare Hayes vill verkligen se svenskan i sitt lag. Hon räknar också med att parterna ska komma överens.

– Frida är en absolut lagspelare som kommer att bidra med erfarenhet, hårt arbete och ledarskap till ett redan explosivt mittfält, säger hon i ett pressmeddelande.

Sportbladet.se har sökt Frida Östberg för en kommentar men inte lyckats.

ARTIKELN HANDLAR OM