Pia Sundhage förlängde till 2012

”Det blir spännande”

Foto: Armando Franca
Pia Sundhage blir USA troget i fyra år till.
FOTBOLL

Hon tog USA till OS-guld i Peking.

Om fyra år kan hon göra om bedriften.

Pia Sundhage har förlängt sitt kontrakt som förbundskapten för USA:s damlandslag över OS i London 2012.

– Pia har visat kvaliteter som finns hos en fantastisk ledare, säger Sunil Gulati, ordförande i USA:s fotbollsförbund.

Sverige får vänta. Pia Sundhage blir som väntat kvar i amerikansk tjänst. På måndagen blev det klart med ett nytt fyraårskontrakt för den framgångsrike förbundskaptenen som ledde sitt landslag till OS-guld i Peking i somras.

– Vi har gjort så mycket på kort tid och det har varit framgångsrikt såhär långt. Anledningen till att det är så spännande att fortsätta med det här laget är att jag kan se potentialen, säger hon i ett uttalande.

”Vackrare fotboll”

Pia Sundhage tog över det amerikanska landslaget sedan det bara blivit en tredje plats i VM 2007. Då skrev hon på ett ettårskontrakt. Sedan dess har hon varit oerhört framgångsrik med raden resultatraden 33-1-1 där OS-guldet är höjdpunkten. Men hon känner sig långt ifrån färdig med sitt jobb.

– I januari började vi prata om bollinnehav och att hitta rytmen och jag tycker att vi har gjort ett ganska bra jobb hittills. Nästa steg kommer att handla offensiva tredjedelen och bli ännu mer oförutsägbara, spela vackrare fotboll och göra fler mål, säger Sundhage.

Från amerikanskt håll är man mycket nöjda med att ha lyckats komma överens med sin svenska förbundskapten.

– Pia har visat på kvaliteter som finns hos en stor ledare, en fantastiskt fotbollstaktiker och hon är en vinnare, säger Sunil Gulati, ordförande i USA:s fotbollsförbund