Landström skadad i Sverigeseger

Befarad ledbandskada i knäet.

FOTBOLL

En blond kalufs räddade Sverige i den andra matchen i Algarve cup. Nilla Fischer nickade in matchens enda mål i den andra halvleken mot Finland.

– Det var på tiden, sade Malmöspelaren till TT.

Foto: BILDBYRÅN
Jessica Landström – het.

1–0-målet kom när kvarten återstod av en så långt tråkig match. Louise Fors slog den inåtskruvade hörnan från höger och högst kom Nilla Fischer som knoppade bollen i mål.

– Vi var bättre än dom i andra andra halvlek och värda segern. Men den första halvleken var vi inte tillräckligt aggressiva, sade 25-åringen som gjorde sitt sjunde landslagsmål.

Ung startelva

Medelåldern var endast 22 år på Sveriges startuppställning, den lägsta någonsin med Thomas Dennerby som förbundskapten. Men det var svårt för några av de unga och orutinerade svenskorna som flera gånger tappade sina positioner. Och framåt kom löpningar och passningar ofta i fel lägen.

Bästa möjligheten hade Finlands Lauria Kalmari men hennes skott gick strax utanför Kristin Hammarströms högra stolpe.

Tio minuter in på den andra halvleken bytte Dennerby in den rutinerade trion Victoria Svensson, Therese Sjögran och Jessica Landström. Det blev genast bättre fart och Sverige tog mot trötta finländskor.

Svensson och Landström hade båda bra lägen men det var Fischers nick som avgjorde.

– Det är inte så lätt att komma in som ung och ny men lärorikt och som man tar med sig sedan, sade Fischer som står på 43 landskamper.

Landström skadad

Dennerby bytte in fem spelare under andra halvlek och hade gärna sluppit göra sjätte bytet i den 76:e minuten. Jessica Landström blev nämligen skadad i en sammanstötning med finländska målvakten Tinja-Riikka Korpela. Linköpingsforwarden hade svåra smärtor när hon linkade av planen med vänsterknät i ett stort bandage.

– Det är lite svårt att säga men förhoppningsvis är det bara en rejäl blödning i muskeln strax ovanför knät. Jag undersökte knät i omklädningsrummet och Jessica hade ingen smärta runt leden, kommenterade landslagsläkaren Johan Leanderson som har haft mycket att göra under turneringen.

Sara Larsson, Charlotte Rohlin, Ulla-Karin Rönnlund och Lotta Schelin dras med skador och sjukdomar.

Rohlin och Schelin är troligen tillbaka mot Tyskland på måndag.

– En gruppfinal som vi verkligen ser fram emot, vi har ju åkt på några förluster, senast i OS i somras. Men nu ska vi vinna mot tyskorna, sade Fischer.

ARTIKELN HANDLAR OM