Tittarna blåsta på drömfinal

Schelin: Trist, men vi börjar bli vana

FOTBOLL

Chockseger mot Tyskland och drömfinal mot Pia Sundhages USA.

Men tv-tittarna blir blåsta på Sveriges framfart i Algarve Cup.

– Trist, men vi börjar bli ganska vana, säger superstjärnan Lotta Schelin till Sportbladet.

Foto: JERKER IVARSSON
Lotta Schelin.

Efter sju långa år kom den efterlängtade segern mot Tyskland, en nation som varit ett jättespöke för Sverige under 2000-talet.

Segern betyder också att damlandslaget vann sin grupp i Algarve Cup, och att det blir en osannolik drömfinal i morgon. Då väntar OS-mästaren USA med Pia Sundhage vid rodret.

– Tyskland har verkligen varit ett spöke så tänker man efter är det skitcoolt det vi har gjort. Det kommer att bli viktigt om vi stöter på dem i mästerskapen framöver. Och USA, det kommer att bli asroligt. Regerande OS-mästaren och så Pia Sundhage som man känner sen länge. Det kommer att bli ett hjärtligt möte – utanför planen (skratt), säger Lotta Schelin.

SVT prioriterar annat

En drömmatch helt enkelt – som de svenska tittarna blir utan. Algarve Cup sänds inte i svensk tv i år och ingen av kanalerna verkar ha några planer på att köpa in finalen.

– Nej, Algarve Cup finns inte i vår evenemangsplanering, vi prioriterar andra saker och har inte ens diskuterat frågan, säger Albert Svanberg, chef på SVT-sporten.

– Det är en intressant match, men det är för sent att lägga in den i planeringen nu. Den enda chansen hade varit om den var extremt billig att köpa in, men det verkar inte vara så, säger Viasats sportchef Per Tellander.

Lotta Schelin är inte förvånad över det bristande intresset, hon är van.

– Jag kan inte säga att vi grottat i det alltför mycket, men visst är det trist. Det är en jättestor turnering och intresset borde finnas. Man kan ju tycka att någon borde ta tag i det, säger Lyon-proffset, som var arkitekten bakom Sveriges seger i går med sina två mål. Trots att hon legat däckad med en infektion.

– Jag kan inte säga att jag är hundraprocentig, men jag fick fina bollar att jobba med, säger hon.