Djurgården tvingas sparka tränaren

EM-stjärnan kan lämna

FOTBOLL

Djurgårdens damer tvingas säga upp tränaren Anders Johansson efter årets säsong.

Klubben har inte råd med en heltidanställd tränare och varnar nu även för en rejäl rensning i spelartruppen.

– Ambitionen är att dra ner lönekostnaderna rejält och vi kommer att prata med alla spelare, säger ordföranden Per Darnell till Sportbladet.

Foto: BILDBYRÅN
Andersson Johansson tvingas lämna Djurgården.

Djurgården meddelade på fredagen att tränaren Anders Johansson inte får förnyat förtroende efter säsongen. Klubben har helt enkelt inte råd att ha en heltidsanställd tränare.

– Det blir ingen förlängning och det är av ekonomiska skäl. Vi ser ut att klara elitlicensen men har problem med likviditetsläget, som vi ändå ser ut att kunna lösa fram till årsskiftet, säger Per Darnell.

EM-stjärnorna kan tvingas gå

Ordföranden varnar nu för att det kan komma att bli en rejäl rensning i spelartruppen.

– Ambitionen är att dra ner lönekostnaderna rejält. Vi ska börja jobba med strategin inför nästa år och sedan ha individuella samtal med varje spelare. Så det är inte klart vilka som ska sluta i dag.

EM-stjärnan Victoria Svensson kan tvingas att gå ner i lön eller lämna klubben efter säsongen.

– Det här kommer att innebära att en del spelare får gå ner i lön. Men det är upp till dem. Victoria är ju en sådan spelare som man gör allt för att behålla. Men vi har inte fört några diskussioner ännu.

”Försöka hålla oss kvar”

Djurgården har sedan sammanslagningen med Älvsjö varit ett stabilt topplag i Damallsvenskan. Men enligt Darnell nu några riktigt tuffa år.

– Vi får ta några år med målet att bara hålla oss kvar. Sedan kan vi kanske vara med och fightas om guldet om tre år igen.