Seger historisk etta i draften

Linköpings mittfältare: ”En dröm att få spela utomlands”

FOTBOLL

Caroline Seger har draftats som nummer ett i den amerikanska fotbollsligan – som första svenska någonsin.

Nästa år kan svenska landslagets nya lagkapten leva proffsliv i Philadelphia.

– Skitroligt, väldigt kul. Det är en dröm man haft att få spela utomlands så det betyder mycket, säger Seger till TT.

Foto: Ulf Höjer

Det var nykomlingen Philadelphia som fick välja först i årets internationella draft i den amerikanska proffsligan, och valet föll på Caroline Seger. Ingen svensk spelare har tidigare draftats så högt, i fjol gick anfallaren Lotta Schelin som nummer 17 och målvakten Caroline Jönsson som nummer 26.

– Jag fick en liten indikation i Algarve att de var intresserade men det var mer bara lösa rykten. Annars har det varit ganska tyst, säger Seger.

”En sak i taget”

Hennes kontrakt med allsvenska Linköping går ut efter säsongen och det är nu upp till Philadelphia att starta kontraktsförhandling, något de enligt deras egen hemsida vill göra snart. Själv har Seger ännu inte tagit ställning till framtiden.

– Jag har mer tänkt att jag ska ta en sak i taget. Nu var det EM och så kommer man hem och då är det VM-kval, sen är det en väldigt tuff höst med Linköping. Men det har alltid varit en dröm att komma utomlands och nu att jag äntligen får den chansen är ju skitroligt och ett kvitto på att man gjort något bra. På nåt sätt är det oerhört häftigt men vi får se, de måste ta kontakt med mig först, säger Seger.

Även Linköpings mittback Charlotte Rohlin draftades, som nummer tre, av Philadelphia.

På tisdagskvällen startade draften av internationella spelare för nykomlingarna Philadelphia och Atlanta, som fick välja fem spelare var. På onsdag fortsätter draften för övriga lag i ligan.

TT