Djurgården bortaslog Skellefteå

FOTBOLL

Effektivitet i kvadrat, det gav två värdefulla bortasegrar under Djurgårdens tripp till Norrland. Först 4–2 mot Luleå i lördags och sedan 3–0 mot Skellefteå på måndagen.

Formkurvan pekar uppåt för järnkaminerna, bara en förlust i de sex senaste matcherna.

Skellefteåmatchen bjöd inte på något skönspel, gästerna genomförde matchplanen utmärkt, för Skellefteå gick det mesta i baklås.

Powerplay är västerbottningarnas akilleshäl, så även denna gång. Anmärkningsvärt är att Skellefteås forwards inte har gjort mål på tre matcher.

Tre stolpskott för Skellefteå

Djurgården förstörde Skellefteås spelrytm med framgång, spelade smart över hela banan.

Framför den egna kassen var djurgårdarna perfekta och målvakten Gustaf Wesslau skötte sitt jobb lysande och höll nollan.

Oturen grinade dessutom hemmalaget i ansiktet, tre klockrena stolpskott och ett bortdömt mål för offside i målgården. Den bortdömningen hade många åsikter om.

Uppåt för Djurgården men vice versa för Skellefteå som har fem raka matcher utan seger och tappar i tabellen. Djurgården är nu bara en poäng efter fyran Skellefteå som har spelat 1–11 under det tre senaste matcherna.

FAKTA

Skellefteå–Djurgården 0–3 (0–1, 0–2, 0–0)

Första perioden: 0–1 (6.54) Tim Eriksson (Christian Eklund, Nichlas Falk).

Andra perioden: 0–2 (4.12) Nicklas Danielsson (Marcus Krüger, David Printz), 0–3 (6.39) Kristofer Ottosson (Andreas Holmqvist, Marcus Nilson) spel fem mot fyra.

Skott: 33–27 (6–11, 16–8, 11–8).

Utv, Skellefteå: 4x2. Djurgården: 4x2.

Domare: Marcus Vinnerborg, Ljungby.

Publik: 4 393.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM