Göteborg föll efter en feldömd straff

Torbjörn Nilsson rasande

FOTBOLL

NORRKÖPING. Regerande mästarna slog de tippade guldfavoriterna.

Efter en tveksamt dömd straff och en ännu mer omdiskuterad utvisning på landslagsmålvakten Hedvig Lindahl.

Det fick Göteborgstränaren Torbjörn Nilsson att protestera vilt.

– Jag respekterar domslutet. Men det betyder inte att jag har samma åsikt, säger Torbjörn Nilsson när han lugnat ned sig.

Linköping är regerande svenska mästare. Men nu när landslagsstjärnorna Caroline Seger, Sara Larsson, Kosovare Asllani och Jessica Landström stuckit till USA är det Göteborg som är guldfavoriter.

När lagen möttes i går på den tillfälliga planlösningen Nya Parken i Norrköping var det länge ett mållöst ställningskrig utan riktigt heta känslor – fram till den 60:e minuten.

Brusade upp

Linda Sällström blev fri med en utrusande Hedvig Lindahl och försökte peta bollen förbi Göteborgsmålvakten. Men Sällström hann inte undan. I stället sprang hon in i Lindahl, föll och fick straffen som avgjorde matchen.

– Hon springer rakt in i mig, vart ska jag ta vägen? Det är inget kul när ett beslut från domaren fäller avgörandet, säger Lindahl.

Göteborgsmålvakten fick rött kort för målchansutvisning och är avstängd nästa match.

Något som fick normalt sett lugne tränaren Torbjörn Nilsson att brusa upp vid sidlinjen. Men efter slutsignalen var han sitt vanliga jag igen.

– Att det kan bli frilägesutvisning när bollen går åt ett annat håll förstår jag inte. Men jag respekterar domarens beslut även om det inte betyder att jag har samma åsikt, säger Torbjörn Nilsson.

Passning till Sällström

Göteborgstränaren skickade även en passning till Linda Sällström som han menar sökte straffen.

– Som gammal forward vet jag hur målvakterna brukar agera i det läget. Domaren kan gå på såna situationer när forwarden gör det väldigt bra, säger Nilsson.

Nå, vad säger Sällström själv om situationen. Borde det ha varit straff?

– Jag tycker att det är straff. Hon är på mig och jag ramlar.

Utvisning också?

– Jag kan hålla med om att det är tveksamt. Jag blev förvånad när röda kortet kom upp.

ARTIKELN HANDLAR OM