”äntligen”

Bajens första seger – då åkte AIK ner på jumboplats

FOTBOLL

Äntligen, Hammarby.

Men för AIK innebar rivalens första trepoängare en jumboplacering.

– Det här känns fantastiskt bra, säger Bajentränaren Lars Pihl.

Foto: Foto: SCANPIX
Bottenmöte Hammarby tog sin första trepoängare i damallsvenskan, vilket skickade ner AIK till jumboplatsen efter 0–0 i derbyt mot Djurgården.

Tidigare i veckan skrev Sportbladet om Stockholmsfotbollens nattsvarta läge i damallsvenskan och om krisen i Hammarby som efter tio omgångar fortfarande jagade sin första trepoängare.

”Vi har spelat bra fotboll”

Matchen efter kom vändningen. Efter ett svagt målskytte sopade Hammarbys Tempest-Marie Norlin in 1–0 mot överraskningslaget Kristianstad – en balja som räckte till säsongens första seger.

– Äntligen. Det känns fantastiskt. Vi har spelat bra fotboll och vi har känt att det har varit nära, säger tränaren Lars Pihl.

Matilda Agné sprang i djupled och passade Tempest-Marie Norlin som kunde rulla in 1–0 efter 44 minuter. Glädjescener uppstod, men den riktiga lyckan kom när matchen blåstes av. Ett mål räckte för att Bajen skulle ta säsongens första trepoängare samt skicka ner ärkerivalen AIK till jumboplatsen.

– Det hade knutit sig lite mentalt för tjejerna. Det gör det om man inte vinner och vi hade en kris eftersom vi inte vann. Den här seger var oerhört skön och viktig, säger Pihl.

”En halv resa kvar”

AIK–Djurgården slutade 0–0 efter att hemmalaget bränt sex kvalificerade målchanser.

– Det var två lag som ville ha med sig tre poäng. Över 90 minuter var det vi som mest visade att vi ville ta med oss poängen, säger AIK-tränaren Patric Jildefalk.

Nu är ni sist i tabellen.

– Ja, men det är en halv resa kvar. Det handlar mycket om att tro på det man gör. Det finns inga trollformler men vi ska jobba hårdare. Anna Lindbäck

FAKTA

Damallsvenskan

AIK0

Djurgården0

Damallsvenskan

Kristianstad0

Hammarby1