VM-hysterin har nått vårt omklädningsrum

Ekblom Bak: Man fylls med tokinspiration

FOTBOLL

Äntligen! Det största som kan upplevas och ses i fotbollsväg är i full gång.

Och som fotbollsidiot är man salig över att få frossa i stämningen som förmedlas genom tv-apparaterna.

Fotbolls-VM, underbart!

Även om man själv befinner sig ljusår från den nivå och klass spelarna i VM besitter, är det (för mig i alla fall) svårt att inte själv låtsasspela VM på träningarna. Fyllas med tok-inspiration. Ta efter någon fint man sett. Och jag tror inte jag är ensam om det.

I omklädningsrummet märks det tydligt att något stort är på gång. Framförallt när vi, som så många andra, köpt ihop fiktiva lag och ständigt jämför hur det går. Hånar någon för något galet köp. Grämer oss för att ha missat just den spelaren. Då inser man hur genuint intresserade de flesta av oss faktiskt är. Och vilken koll de har.

Något som jag förstått inte är självklart för varken en dam- eller herrelitspelare. Och som faktiskt förvånat mig.

Naturligt inslag

I min värld har fotbollen alltid varit ett naturlig inslag. Såväl att själv spela fotboll, som att helgerna igenom följa varenda ligamatch. Mannen min kallar det ett sjukligt intresse. Och möjligen är det så. Nog nästan säkert. I alla fall för att vara tjej. Men att se och följa någon annan elitfotboll än sin egen, trodde jag var en självklarthet. Speciellt om man är elitspelare. För inspirationen. För att få nya idéer. För att lära sig av de bästa. För utvecklingen. Men så självklart har det inte varit för alla. Jag har stött på landslagsspelare, dam som herr, som inte nödvändigtvis skulle sätta sig framför tv:n och kolla en hel europeisk ligamatch. För mig är det ruggigt förvånande. För jag tror att man missar mycket. För sin egen del. För sin egen utveckling.

Tillbaka till det pågående världsmästerskapet. Och låt fotbollsidioten i mig få någon rad att släppa ut lite åsikter om det. Jag bubblar av dom. Skönt att Tyskland fortfarande är Tyskland. Tråkigt att Frankrikes strålande spelare fortfarande inte agerar som ett lag. Galet kul att snart få se Spanien. Och att som Tottenhamsupporter ha med fem spelare i Englands trupp.

Men stackars Robert Green.

FAKTA

ELINS LISTA:

Elin Ekblom Bak