Spelarstrejk i Kristianstad

Vägrar spela förrän lönen kommer

FOTBOLL

Damallsvenska Kristianstad har problem med pengar. Det finns inga.

Och nu har spelare och tränare i fotbollslaget gått ut i strejk på grund av uteblivna löner.

Nästa helg drar damallsvenskan i fotboll igång efter sommaruppehållet. Kanske utan Kristianstad, som kan få svårt i hemmamatchen mot Tyresö. Laget riskerar nämligen att stå utan spelare.

– Vi spelare träffades för att diskutera situationen och vi kom fram till att vi inte vill spela fotboll om vi inte får någon lön. Det är samma sak som förra året. Då spelade vi vidare, men vi kan inte bara ställa upp hela tiden, säger lagkaptenen Susanne Moberg till Kristianstadsbladet.

Om laget inte kommer till spel vinner Tyresö på walkover. I enlighet med fotbollsförbundets regler väntar då uteslutning och tvångsdegradering.

Kristianstads sportchef Ulf Berglund tror emellertid på en snar lösning.

Moment 22

– Vi har hamnat i ett moment 22. Om vi inte spelar matchen får vi inga pengar. Och om spelarna inte tränar blir de sämre förberedda för att vinna matchen, vilket lockar fler åskådare som i sin tur ger oss mer pengar, säger han till TT.

– Men vi har haft ett möte med spelarna och alla är överens om att försöka hjälpas åt.

Tidigare problem

Ekonomiska bekymmer är inget nytt för klubben. Förra säsongen gjordes inga löneutbetalningar på tre månader. På kort sikt är boven i dramat det långa sommaruppehållet. Inga matcher, inga intäkter.

– På kort sikt kommer vi att kunna lösa det här igen. Men det känns som att vi de sista två åren bara har fått ägna oss åt att släcka nya bränder. På lång sikt finns det ännu större problem.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM