Publiklaget tillbaka i damallsvenskan

Båda nästa års nykomlingar klara för uppflyttning

Foto: Bildbyrån
Linnéa Gjersvolds Piteå får fler chanser att möta Göteborg nästa år.
FOTBOLL

2009 hade Piteå damallsvenskans högsta publiksnitt.

2011 kan historien återupprepas.

I kväll blev laget nämligen klart för allsvenskan igen.

Förra säsongen lockade Piteå i snitt 1 820 åskådare per hemmamatch i allsvenskan, nästan 500 fler än tvåan i publikligan, Umeå IK.

På planen gick det dock inte lika bra. Laget lyckades bara skrapa ihop nio poäng, vilket innebar att deras allsvenska visit bara blev ettårigt.

Vann med 3–0

Men 2011 kan de åter sikta på publikligans topp. I kväll blev laget nämligen klart för allsvenskan igen. Piteå vann då borta mot Västerås med 3–0, vilket innebär att de med en omgång kvar har ointagliga sex poäng ner till tvåan Vasalund.

Piteå har gått fram som en ångvält i norrettan och har bara förlorat en av 21 matcher.

Publiken? Jodå, den har kommit i ettan också. Deras publiksnitt är 672, nästan tre gånger som många som tvåan Gustaf (233) har snittat.

Även Dalsjöfors flyttas upp

Även vilket lag som går upp från söderettan blev klart i dag. Dalsjöfors IF vann med 3–2 mot Stattena och kan precis som Piteå spela den sista omgången utan press.

Det känns helt fantastiskt, så klart. Jag började i division 5 för 15 år sedan och trodde aldrig att jag skulle hamna i allsvenskan med Dalsjöförs, säger lagkaptenen Anna Lindén till Borås Tidning.

Om Dalsjöfors kommer locka lika mycket publik som Piteå nästa år? Tveksamt. Deras publiksnitt i år är bara 160 personer.

ARTIKELN HANDLAR OM