Lämnar Syrianska för Tyresös damer

”Ett av de mest intressanta jobben”

FOTBOLL

Stefan Fredriksson förde upp Syrianska till allsvenskan för bara ett par veckor sedan.

Nu kan Sportbladet avslöja att den assisterande tränaren lämnar klubben för att ta över Tyresös storsatsande damlag.

– Jag vet inte något svenskt lag som har så hög målsättning, säger Fredriksson.

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Stefan Fredriksson.

Stefan Fredriksson har tränarmeriter från Hammarbys farmarlag HTFF och har sedan tre år tillbaka varit med i tränarstaben kring Syrianska. Det slutade med att han, tillsammans med huvudtränaren Özkan Melkemichel, tog laget till allsvenskan.

Trots det lämnar nu Fredriksson klubben för att istället ta över Tyresös damlag.

”Vi ska vinna Champions League”

– De har visat en målsättning som är oerhört inspirerande. Vi ska vinna SM-guld inom två år och vinna Champions League. Jag vet inte något svenskt lag som har så hög målsättning, säger Fredriksson.

Vad tror du om chansen?

– De värvade många bra spelare inför året och två nya i somras. De fick ihop det på ett jättebra sätt och tog 25 poäng av 30 på de sista tio matcherna och gick då bättre än Malmö som vann guldet. Så det är en realistisk målsättning.

Hur känns det att lämna Syrianska?

– Det är jättetråkigt. Jag har haft tre riktigt bra år i Syrianska men måste också gå på nya utmaningar. Jag har varit herrtränare 20 år och det är dags att testa något nytt. Det här är ett utav de mest intressanta jobben på damsidan i Sverige.

Tyresö var nykomling i årets allsvenska men lyckades, efter en storsatsning, ändå sluta fyra i serien. Laget var dessutom det enda som lyckades besegra mästarna Malmö.

ARTIKELN HANDLAR OM