Asllani: ”Kan gå väldigt långt”

Linköping vidare i CL efter seger mot Sparta

FOTBOLL

Kvartsfinalplatsen i Champions League är säkrad.

Nu vill Linköpings FC möta Lyon, Arsenal eller Everton.

– Vi kan gå väldigt långt, säger segerskytten Kosovare Asllani till Sportbladet.

Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON
”De gick in för att smälla på och det blev några provocerande situa­tioner”, säger Asllani efter att laget tagit sig vidare i Champions League.

Svenskorna

hade 2–0 att gå på när det i går eftermiddag var dags för returmöte med Sparta Prag på bortaplan.

– Det var tufft. En riktig köttarmatch. De gick in för att smälla på och det blev några provocerande situationer. Men vi höll oss lugna och var stabila bakåt, säger Kosovare Asllani.

Nickade in 1–0

Linköpings anfallsstjärna gjorde 1–0 efter dryga timmen.

– ”Lollo” Fors slog en frispark från kanten och jag kom på bortre ytan och nickade in den. Då kändes det avgjort eftersom de var tvungna att göra fyra mål, fortsätter Asllani.

Segern innebär att Linköpings FC är klart för kvartsfinal i Champions League.

– Jag rankar det här väldigt högt. CL är det största som finns inom klubblagsfotbollen, så det här är en väldigt viktig framgång för klubben. Nu hänger mycket på lottningen. Ett spelande lag hade passat oss bra, men vi vill gå långt så vi måste slå lag, säger Kosovare Asllani.

Föredrar känd klubb

Klubbdirektören Anders Mäki föredrar något stort och känt klubbnamn när kvartsfinalspelet drar i gång i mars.

– Arsenal, Everton eller Lyon hade varit roligt. Nästa fredag vet vi vilka vi får möta. Nu har vi något trevligt att se fram emot nästa år. Det här var en perfekt avslutning på säsongen, säger han.

Hur rustar ni inför nästa säsong?

– Det var en tidig fråga att ställa. Men vi jobbar långsiktigt och har en stabil plattform att utgå ifrån. Stommen är klar inför nästa år. Men ekonomin är knapp och vi måste vara noggranna med vad vi lägger pengarna på, säger Anders Mäki.

ARTIKELN HANDLAR OM