Vill flytta till USA

Diamantbollen till Sjögran – men nu kan hon snart lämna Sverige

FOTBOLL

MALMÖ. Therese Sjögran, 33, fick Diamantbollen som Sveriges bästa kvinnliga fotbollsspelare.

Och tackade med galans mest känslofyllda tal.

– Det kändes rätt att tacka min styvfar, säger hon.

Foto: jimmy wixtröm
Sjögran höll ett känsloladdat tal där hon hyllade sin styvpappa, Nisse Månsson. ”Han har varit viktig för min framgång”, säger Sjögran.

LdB FC-spelaren vann Diamantbollen 2007, men konstaterade direkt att det kändes mycket bättre nu.

– Det känns lite extra den här gången. Jag stod här som en vinnare. Vi vann SM-guld och vi är bäst i Sverige, säger Sjögran.

”Kändes rätt”

Det märktes även i hennes tacktal inför åskådarna i Malmö Arena och miljonpubliken framför tv-apparaterna. Landslagsmittfältaren berättade med värme om styvpappan Nisse Månsson som stöttat henne i fotbollen från unga år.

– Hade han inte pushat mig hade jag kanske inte stått här i dag. Han har varit viktig för min framgång. Det kändes rätt att tacka honom, säger hon.

Och din biologiska pappa?

– Han har också funnits där, men det är min styvfar som har stöttat mig hela tiden.

– När det hade gått trögt ett tag så uppmuntrade han mig med 100 kronor för varje mål jag gjorde. Då mötte vi i Veberöd seriens sämsta lag. Jag gjorde elva mål och efter det erbjöd han mig inte pengar någon mer gång...

Draftad av Atlanta

När bestämde du dig för talet?

– Jag fick reda på att jag skulle få priset för ett par dagar sedan. Jag hann fundera på vad jag ville säga och då växte det här fram.

Nu ska nästa beslut växa fram.

Therese Sjögran är sugen på en flytt till USA där hon är draftad av Atlanta.

– Det är några lag som har lite problem ekonomiskt, men jag hoppas att det blir något. Men jag kommer inte åka bara för åkandets skull. Det ska vara bra förutsättningar med tanke på att det väntar ett VM. Hade det inte gjort det kunde jag åkt för äventyrets skull.

ARTIKELN HANDLAR OM