Kif Örebro sparkar tränare Holmlund efter spelarmyteri

FOTBOLL

För ett år sedan grät Kif Örebros spelare av lojalitet för tränaren Richard Holmlund.

I går sparkades han efter spelarnas ultimatum: antingen slutar han eller vi!

– Jag är varken ilsken eller ledsen, bara förvånad, säger Holmlund.

I år slutade Kif Örebro femma i allsvenskan och vann svenska cupen. Ändå utnyttjar klubben en klausul i kontraktet och säger upp tränaren Richard Holmlund.

– Jag får inte klarhet i det. Motiveringen jag har fått är att det finns missnöje från ett par spelare som ställt ett ultimatum. Då har styrelsen lyssnat på det, säger han.

Känner du dig sviken?

– Nej. Men det är branschen. Som tränare är det inte alltid logiskt. Det är bara att acceptera och gå vidare.

Enligt en spelare har Holmlund en speciell ledarstil som inte alla har uppskattat. Han har varit tämligen hård och krävande, vilket spelaren själv tycker behövs vid elitsatsning.

Själv har han inte märkt av osämjan.

– Vi har gjort tidernas bästa Kif-säsong. Det gör man inte utan att stämningen är bra.

Förra sommaren lämnade Richard Holmlund Kif Örebro tillfälligt för att bli förbundskapten för Seychellerna. När spelarna fick det beskedet grät flera av dem.

– En smäll i ansiktet och en stor förlust för oss. Men han har fått en bra chans att göra något annat och det finns ingen som inte unnar honom det här, sa Kristin Hammarström då.

När inställningen nu svängt på en säsong tvingas Holmlund blicka framåt.

– Jag har mina tjugo bästa år som tränare kvar. Det enda som är lite negativt är att det är sent på säsongen. Det är lite olyckligt att de inte sa till tidigare, för många jobb är tillsatta, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM