Umeå upp i serieledning

Foto: Lennart Månsson
Ramona Bachmann.
FOTBOLL

Göteborg segrade med nöd och näppe i derbyt mot Jitex. Samtidigt tog Umeå IK över serieledningen i damallsvenskan efter 4–0 hemma mot jumbon Dalsjöfors.

Det var verkligen toppen mot botten på Gammliavallen i Umeå. Hemmalaget vann skottstatistiken med förkrossande 17–4, vilket självklart också gav utslag i målprotokollet.

Storsegern, 4–0, innebär att Umeå går upp i topp i tabellen på samma poäng som Malmö, som dock har en match mindre spelad.

”Fall framåt”

– Att förlora med 0–4 är aldrig bra men det här var ett fall framåt för oss, säger Dalsjöfors tränare Staffan Thorstensson till Sportbladet.

– Vi släpper in ett par tidiga mål där vi slarvar, men också mycket på grund av bra motstånd förstås. Men i andra halvlek är vi väldigt tajta, jobbar som ett lag och hittar en hel del ljuspunkter.

Almgren avgjorde för Göteborg

Kif Örebro fortsätter samtidigt att tappa gentemot topplagen. Det blev bara en poäng borta mot nykomlingen Piteå, 1–1, och Örebro har nu bara en seger på sex omgångar.

I Mölndal såg Johanna Almgren till att hennes Göteborg gick segrande ur den lokala uppgörelsen med Jitex. Hennes mål i den 77:e matchminuten blev matchens enda och tog Göteborg tillfälligt upp till en tredjeplats.

FAKTA

Umeå IK–Dalsjöfors 4–0 (3–0)

1–0 Ramona Bachmann (6), 2–0 Emma Berglund (36), 3–0 Anna Westerlund (38), 4–0 Fanny Hjelm (64).

Publik: 672.

Piteå–Kif Örebro 1–1 (1–0)

1–0 June Pedersen (40), 1–1 Elin Magnusson (46).

Publik: 1 172.

Jitex BK–Göteborg 0–1 (0–0)

0–1 Johanna Almgren (77).

Publik: 973.

TT/Sportbladet

ARTIKELN HANDLAR OM