Umeå sparkar sin trotjänare

Landslagsmeriterade Anna Paulson besviken efter att ha ratats: ”Paff och förvånad”

Foto: BILDBYRÅN
SPARKAD. Landslagsmeriterade Anna Paulson får inte vara kvar i Umeå IK.
FOTBOLL

Fem SM-guld och 45 a-landskamper på meritlistan.

Men nu sparkar Umeå IK veteranen Anna Paulson, 27.

– Känner Umeå att de kan gå rakryggade så är det okej, säger hon besviket.

Hon har spelat i Umeå IK under hela den fantastiska framgångstiden. Fem SM-guld, 2 Uefa Womens Cup och VM-spel i Kina 2007.

Men en efterhängsen knäskada har gjort att Anna Paulson inte kunnat spela alls i år. I fjol blev det bara 13 matcher för trotjänaren. Hon har ett rehabiliteringskontrakt, men det bryter nu UIK med omedelbar verkan.

”Paff och förvånad”

– Anna Paulson har varit Umeå IK personifierad och har spelat i klubben sedan 2001. Men utifrån kontraktets utformning och den osäkerhet vi kände kring hennes knäskada så tog vi detta beslut grundat på en sportslig, medicinsk och ekonomisk bedömning, säger klubbchefen Niklas Westman till Umeås hemsida.

Paulson informerades om beslutet inför gårdagens träning. Hon är riktigt besviken och vet ännu inte om hon nu slutar spela fotboll.

– Ett års träning dog ut på ett tio minuters samtal, och efter tio år i klubben blev jag väldigt paff och förvånad. Jag vet inte vad som händer nu, lite av min glädje dog och jag bearbetar fortfarande, säger Paulson till Västerbottenskuriren.