Tyresö vann toppmötet

Marta inledde målskyttet när Tyresö tog andra segern

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Marta gav Tyresö ledningen tidigt i andra halvlek.

Men lagkamraten Elaine Moura stod för den brasilianska uppvisningen när hennes häxpipa från 25 meter borrade sig in i krysset.

– Det blir säkert nominerat till årets mål. Helt fantastiskt, säger lagkamraten Madde Edlund.

Efter en blek första halvlek mot Malmö skruvade hemmalaget Tyresö upp tempot i andra. Ett tidigt kantanfall ledde in centralt till superstjärnan Marta, som placerade in ledningsbollen.

Med knappa kvarten kvar att spela var det nästa brasilianskas tur.

Målskytten själv berättar:

– Jag såg ytan mellan backens ben och drog till eftersom det blir svårt för målvakten att se bollen. Det var en bra träff med vristen, säger Moura.

Kalasträffen betydde 2–0 till Tyresö och lagkamraten Madde Edlund tror att delikatessen kan bli en kandidat till årets mål.

– Jag tänker inte så mycket på det utan är mest glad att den gick in. Det är en bra känsla att få hjälpa sitt lag, säger brasilianskan.

”Helt annat lag”

Uddamålsförlusten borta mot Linköping senast fungerade som tändvätska för stockholmarna – som tog sin andra raka hemmaseger.

– Vi var ett helt annat lag den här gången. Både bättre inställning och passningsspel än mot Linköping. Det här var tre poäng vi var värda, säger Edlund.

Tre matcher in på säsongen har favorittippade Tyresö tagit sex poäng av nio möjliga, och ligger på delad andraplats.

Omdömet så här långt?

– Helt okej. Linköping är ett bra lag och vi kommer inte att vinna alla matcher. Kanske var det lika bra att förlora en i början så vi inser allvaret.

FAKTA

Tyresö–Malmö 2–0 (0–0)

1–0 Marta (48), 2–0 Elaine Moura (77).

Publik: 2 339.

ARTIKELN HANDLAR OM