Seger lättad efter positivt besked

Vrickade foten i match - men har ingen skelettskada

Caroline Seger stukade foten mot Jitex. Foto: Scanpix
FOTBOLL

Caroline Seger skadade sig i samband med Tyresös match i damallsvenskan borta mot Jitex. Hon fördes till sjukhus och först befarades en svår fotskada.

– Hon vrickade till foten ordentligt, men röntgen visar att det inte var någon skelettskada, säger matchläkaren Matilda Lundblad till Sportbladet.

Det var en kvart in i matchen som Caroline Seger gick upp i en nickduell och landade illa. Hon blev liggandes på marken med svår smärta. Hennes högra vrist tejpades på en gång och därefter fördes hon med ambulans till sjukhus för närmare undersökning. Därifrån kom sedan positiva rapporter.

Mer veckor än månader

– Hon får inte stödja på foten åtminstone till i morgon. I morgon får läkare ta en titt på foten igen och bedöma stabilitet och kolla vilka ledband som skadats. Det är inget man ser på en vanlig röntgen, säger Lundblad.

Hur länge kan hon bli borta?

– Generellt sett handlar det mer om veckor än månader med en stukning. Jag pratade med Caroline, hon var väldigt lättad. Jag fick ett leende genom telefonen.

Ett lugnande besked då mittfältaren Caroline Seger är lagkapten och en viktig del i landslaget som ska spela OS i sommar.

Dennerby ovetandes

Förbundskapten Thomas Dennerby var ovetandes om skadan när han blev uppringd av Sportbladet.

– Jag har inte hört någonting. Jag vill inte kommentera det innan jag vet vad det är för skada och hur allvarlig skadan är. Men jag hoppas att det inte så farligt.

Tyresö vann matchen med 3-1.