"Jag har nog varit den som tjatat mest"

I helgen kan Tyresös fiaskosäsong fullbordas

Foto: Bildbyrån
Tyresö och Caroline Seger (höger) firar. Men på söndag kan det vara slutjublat då Malmö kan säkra det damallsvenska guldet.
FOTBOLL

De var storfavoriter till SM-guldet.

Men trots stjärnförvärven kan guldfesten utebli för Tyresö.

Deras hopp – Umeå.

– Jag har nog varit den som har tjatat mest, säger Caroline Seger.

Imorgon kan LdB Malmö säkra sitt tredje raka guld. Fem poäng skiljer mellan serieledande Malmö och tvåan Tyresö. Seger för Malmö mot Umeå och guldet är klart – och Tyresös fiasko är fullbordat. Om resultaten går Tyresös väg väntar en direkt avgörande match i sista omgången mot Malmö.

– Vårt mål var ju att ta minst en titel och nu kan det ju inte bli någon. Men det har hänt saker i Tyresö, och ibland har det varit svårt att lägga fokus på rätt saker, säger Caroline Seger om säsongen som inte direkt blivit som hon hade tänkt sig.

Under veckans landslagssamling passade hon på att "tjata" på Malmö- och Umeåspelarna.

– Jag är nog den som har tjatat mest. Men man gör det lite ironiskt, säger Caroline Seger.

Vad sa du till dem?

– Det var väl inget speciellt. Men LdB-spelarna är ganska skrockfulla och säger "inget är klart". Jag trissade om matchen (mot Umeå).

"Ganska fet smäll"

Caroline Seger, Lisa Dahlkvist, Marta. Storstjärnorna anslöt till Tyresö på löpande band inför säsongen och blev stora guldfavoriter.

Men succén har uteblivit. Tränaren Stefan Fredriksson lämnade mitt under säsongen, förlust i Svenska Cupenfinalen mot Göteborg och tappade poäng mot bottenlaget Djurgården (0–2) mitt under brinnande guldstrid.

– Klart att det har varit tufft. Men så är det att vara fotbollsspelare. Vi hade målet att bli etta, mot Djurgården blev det en ganska fet smäll.

Umeå saknar nyckelspelare

Umeå kan alltså hålla guldstriden vid liv, samtidigt som den avgörs om de förlorar. Att Umeå saknar ordinarie spelarna Rit Chikwelu och Ogonna Chukwudi som ska spela Afrikanska Mästerskapen gynnar inte direkt jagande Tyresö.

– Det är konstigt att det krockar. Det kan nog betyda mycket att de inte är med, säger Seger som först och främst fokuserar på sin egen match, mot Jitex på lördag.

Om inte det räcker, och Malmö vinner mot Umeå kommer ändå Caroline Seger att unna guldkonkurrenten titeln.

– LdB har haft en fantastisk säsong. Det får man inte glömma.

FAKTA

Så avgörs guldstriden

Med två omgångar kvar leder Ldb Malmö damallsvenskan fem poäng före Tyresö. Malmö säkrar guldet på söndag vid seger mot Umeå.

Malmö och Tyresös återstående matcher: Lördag 14.00, Tyresö-Jitex. Söndag 16.30, Umeå-LdB Malmö. 3 november, 13.00 LdB Malmö-Tyresö.