Så har de filmat sig mot guld

Tränaren: ”Vi har lagt ner oerhört mycket tid på detta”

FOTBOLL

Inte bara vinnare.

Utan ”professionella vinnare”.

LdB Malmös storsatsning på videoanalys har gett resultat.

– Vi har lagt oerhört mycket tid på detta, säger tränaren Peter Moberg.

Förberett sig för guld LdB Malmös framgångar ligger mycket i förberedelserna, menar tränaren Peter Moberg. ”Vi skulle hävda oss otroligt bra om vi jämförde oss med ett herrallsvenskt lag”, säger han.

Här intill berättar lagkaptenen Malin Levenstad vad vinnar­skallarna betytt för LdB Malmös guld­läge i år.

”Som herrarna”

Tränaren Peter Moberg vill lägga till att det inte bara handlar om vinnare utan ...

– ... professionella vinnare, som vi vill kalla oss. Vi ligger väldigt långt fram i våra förberedelser inför matcher och våra utvärderingar efteråt. Vi skulle hävda oss otroligt bra om vi jämförde oss med ett herrallsvenskt lag, säger Moberg.

– Att vi satsat så mycket på det sportsliga runt tjejerna tror jag är en väldigt stor del av framgången.

Han syftar dels på den stora tränarstaben som ­sjösattes inför 2010-säsongen...

– Då gjorde vi satsningen på tre instruktörer plus målvaktstränare på varje pass. Det har varit viktigt för att få in de nya spelarna i vårt tänk väldigt fort. De nya har haft en kort anpassningstid och levererat snabbt.

... och dels satsningen på videoanalys inför årets ­­säsong.

– Vi har lagt oerhört mycket tid på videoanalys och det tror jag varit en mycket viktig pusselbit för framgången, säger ­Moberg.

Får usb-stickor

Efter varje match får spelarna mejl eller usb-stickor med bilder från matchen. Sedan tittar de också på, och diskuterar, sekvenserna tillsammans med någon av tränarna på förbokade möten.

– I början av säsongen var det mycket individuellt men nu på slutet har vi ­tittar mer tillsammans lagdel för lagdel, säger Moberg.

Högerbacken Lina Nilsson hyllar satsningen.

– Det har absolut gett oss väldigt mycket. Man kan ha olika uppfattningar efter matchen men på video får man det svart på vitt, säger landslagsstjärnan.