Världsstjärnan utvisad – efter hjärnsläpp x 2

”Det är en sak vi tar internt”

1 av 3 | Foto: TV4 SPORT
29:e minuten Ramona Bachmann slår bollen med handen och får gult kort. Hon blir därmed avstängd i sista omgången mot Tyresö.
FOTBOLL

UMEÅ/STOCKHOLM. Här visas LDB Malmös stjärna Ramona Bachmann, 21, ut – efter att ha tagit med handen två (!) gånger.

Nu är hon avstängd när guldstriden avgörs i sista omgången.

– Det var dumt och det finns ingen förklaring, säger Bachmann till Sportbladet.

LDB Malmö hade läge att spela hem guldet i dag via seger borta mot Umeå. Men det blev en mardrömsmatch och bara en poäng.

Amanda Ilestedt och Sofia Anker-Kofoed hjälptes åt att fumla in en hörna i eget mål i matchen som slutade 1–1.

Och Malmös schweiziska stjärnanfallare Ramona Bachmann, som gjort 15 mål den här säsongen, visades ut efter att ha fått hjärnsläpp – två gånger.

”Det var dumt”

Först tog hon bollen med handen i den 29:e minuten och fick gult kort. Redan då var hon avstängd i avslutande omgången eftersom hon stod på två varningar inför matchen.

– Jag visste förutsättningarna innan matchen, men det var inget jag tänkte på under matchen. Det var dumt, men jag får släppa det, sa Bachmann till TV4 Sport i pausen.

Men när Bachmann kom ut till andra halvlek verkade hon ha glömt kvar påminnelsen i omklädningsrummet.

”Klar hands”

Åtta minuter efter paus tog hon återigen med handen och visades ut.

– När jag fick det första visste jag att det var mitt tredje gula och då blev jag besviken. Jag försökte tänka bort det men sen händer det igen, jag tar bollen med handen av reflex, säger Bachmann till Sportbladet.

– Det är en klar hands. Hon har gjort otroligt mycket för klubben, men att ta med handen två gånger i en sån här viktig match ska hon inte göra. Hon behöver kunna hantera sin frustration bättre, säger experten Hanna Marklund i TV4 Sport.

– Det är sak vi tar internt. Jag vill inte uttala mig innan vi har pratat om det i gruppen, säger Malmös lagkapten Malin Levenstad till TV4 Sport när hon får frågan om Bachmanns röda kort.

”Svårt att förstå”

Ramona Bachmann får nu sitta på läktaren när Malmö spelar en helt avgörande match om guldet i den avslutande omgången hemma mot Tyresö på lördag.

– Det känns jättetråkigt, men vi har andra spelare i laget som kan fixa det. De kan göra det utan mig, säger Bachmann.

Var det rätt beslut av domaren?

– Ja, det var hands två gånger. Det är svårt att förstå, det var inte meningen och jag tänkte inte ta med händerna. Det var en reflex. Det tråkiga är att det händer två gånger under samma match, det har inte hänt tidigare, så det är konstigt. Jag förstår inte själv varför jag gjorde det.

Kommer ni ta SM-guldet?

– Absolut. Vi får inte ge upp, gå med huvudet nere och tro att det är kört. Det är inte kört.