Seger förlänger med mästarna

Foto: Scanpix.
Caroline Seger under EM.
FOTBOLL

Lagkapten för Sveriges EM-lag på hemmaplan.

Nu har Caroline Seger, 28, förlängt med Tyresö.

– Det är bara att titta på årets EM då Seger tydligt visat hur mycket kvalité hon tillför ett lag, säger Seger i ett pressmeddelande.

Efter ett proffsäventyr i Western New York Flash, där hon blev amerikansk mästare, vände Caroline Seger hem. Först gick hon till LdB Malmö innan hon skrev på ett tvåårskontrakt med Tyresö FF från och med 2012.

Nu har 28-åringen bestämt sig för att stanna ytterligare ett år.

”En oerhört viktig pusselbit”

Seger, som var lagkapten för Sverige i hemma-EM, har skrivit på ett avtal som sträcker sig över säsongen 2014.

Tränaren Tony Gustavsson är nöjd.

– Ja, självklart. Vi pratar om en av Sveriges två lagkaptener och Sveriges motor på det centrala mittfältet. En spelare som har rutin från flera stora internationella mästerskap och redan är inspelad i vårt system är så klart en oerhört viktig pusselbit. Seger har över 100 landskamper, vunnit VM-brons, vunnit Diamantbollen, varit proffs och mycket mer på meritlistan. Det är bara att titta på årets EM då Seger tydligt visat hur mycket kvalité hon tillför ett lag. Dessutom är hon en viktig person även utanför planen som ledargestalt, säger Gustavsson i ett pressmeddelande.

”Mitt tydliga förstahandsval”

Caroline Seger:

– Att förlänga med Tyresö var mitt tydliga förstahandsval och det gjorde jag tydligt för både klubben och min agent. Vi har ett riktigt bra lag med stora möjligheter att vinna fler titlar både nationellt som internationellt. Det finns en väl fungerandes och kompetent organisation både runt själva laget men även i form av marknadsföring och försäljning. Trots att man idag har en ledande position inom svensk fotboll är man inte nöjd och jobbar stenhårt för att ta visionen ytterligare ett par steg framåt. Detta gäller både på och utanför planen och det vill jag vara en del av. Att klubben dessutom vågar vara så tydlig i sin Champions League satsning känns väldigt spännande då det är en titel jag vill vinna, säger hon.