Baddräktskungen nya klubb: Jitex

Panos bekräftar själv – går in i damallsvenskan

Foto: FOTO: Tommy Holl
FOTBOLL

Baddräktskungen Panos Papadopoulos, 55, är redo för en comeback i svensk elitfotboll.

Han är nära en stort samarbete med Jitex BK i damallsvenskan.

– Det är bara små detaljer som återstår och vi hoppas att vara klara inom ett par dagar, säger Hans Ottosson i Mölndalsklubben.

När lilla Ljungskile SK debuterade i fotbollsallsvenskan 1997 gjorde man det som Panos Ljungskile efter att affärsmannen Panos Papadopoulos gått in med miljonbelopp och köpt klubbnamnet. Panos var också ordförande i klubben i många år, men sedan mitten av 00-talet har han hållit sig borta helt från fotbollen.

Tills nu.

”Har saknat fotbollen”

Sportbladet kan berätta att han kommer att gå in som storsponsor i Mölndalsklubben Jitex BK, som slutade tia i fjolårets damallsvenska.

– Jag kan bekräfta att jag kommer att komma tillbaka till fotbollen, men de exakta detaljerna är inte klara än, säger han.

Varför just Jitex?

– Jag har fått förfrågningar i många år från både herr- och damlag, men det har inte känts rätt och jag har inte velat gå in i någon annan klubb eftersom jag varit så förknippad med Ljungskile. Men Jitex har legat på och nu kunde jag inte hålla mig längre, jag har saknat fotbollen. Vi har vårt huvudkontor i Mölndal och det är mycket lättare att gå ner till Åbyvallen än att åka 2,5 timme tur och retur till Ljungskile. Dessutom är Jitex en fantastisk förening på ungdomssidan. 

Blir det aktuellt med namnbyte till Panos Jitex?

– Detaljerna är som sagt inte klara, men det kanske kan bli så på sikt.

Inget namnbyte – nu

Hans Ottosson, adjungerad i styrelsen i Jitex bekräftar att förhandlingar pågår med Panos Papadopoulos, men vill inte kommentera i vilken omfattning Panos kommer att vara involverad. Men han säger att det inte är aktuellt med ett namnbyte just nu.

– Nej, i det här läget är det inte aktuellt, men vi håller alla dörrar öppna. Vi har märkt ett uppsving för intresset för damfotbollen efter EM i somras och vi tror att Panos kan hjälpa oss att öppna nya dörrar. och få fart på näringslivet i Mölndal.

Läs Anders Nilssons blogg om damfotboll här!

Daniel Vandor

ARTIKELN HANDLAR OM