Hon avslutar karriären i Rosengård

Sjögran förlänger: "Fantastiskt"

Foto: BILDBYRÅN
Therese Sjögran med Diamantbollen.
FOTBOLL

Mittfältsveteranen Therese Sjögran kommer att avsluta sin karriär i FC Rosengård.

Det meddelar klubben via ett pressmeddelande i dag.

– Jag har varit med på hela resan och det känns naturligt för mig att avsluta här, säger 37-åringen.

För tretton år sedan värvades Therese Sjögran till Malmö FF. I dag heter klubben FC Rosengård och förkunnar via ett pressmeddelande att man har förlängt kontraktet med sin mittfältsveteran. Tränare Jonas Eidevall är nöjd och menar att Sjögran är en viktig pusselbit i bygget mot Europatoppen.

– Det känns fantastiskt bra att vi kan förlänga kontraktet med Therse Sjögran. Att som tränare få arbeta med en spelare som har så mycket erfaranhet men samtidigt lika mycket passion för fotbollen är så klart väldigt roligt och givande, säger han.

Vunnit Diamantbollen

Sjögran själv menar att det inte var något svårt beslut.

– Jag kom till föreningen 2001, då under namnet Malmö FF, och har varit med på hela resan och nu har föreningen vuxit och blivit FC Rosengård. Därför känns det naturligt för mig att avsluta min karriär i FC Rosengård. Här i föreningen kan jag fortfarande utvecklas och spela fotboll på högsta nivå.

Sjögran, 37, gjorde sin debut i damlandslaget den 30 oktober 1997 och har gjort 193 landskamper. Mittfältaren har hunnit ta både silver och brons i VM och har tilldelats Diamantbollen vid två tillfällen.