"Får göra upp om andraplatsen"

Topptippade Linköping fortsätter att gå knackigt: "Känns som en förlust"

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Linköping siktade på att kunna utmana guldfavoriten Rosengård.

Men efter missräkningen 0-0 mot nykomlingen Hammarby är laget redan fem poäng efter.

– Som det ser ut nu får vi andra göra upp om andraplatsen, säger tränaren Martin Sjögren till corren.se.

En av favoriterna i Damallsvenskan har haft en tung inledning på damallsvenskan. Bortamatchen mot nykomlingen Hammarby slutade mållöst, 0–0, vilket innebär att de båda lagen står på samma poäng, fyra, efter tre spelade matcher.

Linköping hade bäst tryck, men lyckades inte få in bollen bakom landslagsmeriterade Sofia Lundgren i Hammarbys mål, som är tillbaka från skada.

– Vi behöver alla poäng vi kan få för att hänga med där uppe. Det här känns som en förlust, säger anfallaren Stina Blackstenius till corren.se.

– Vi saknar fortfarande lite skärpa. Som anfallare vill du förstås göra mål och det är lätt hänt att du börjar fundera när du inte gör det. Men under matcherna är det inga problem. Då vill man bara ha nästa läge hela tiden, säger hon.

"Får göra upp om andraplatsen"

Laget har bara gjort ett mål framåt och bakåt så här långt och efter dagens missräkning är guldfavoriten Rosengård redan fem poäng före den tilltänkta konkurrenten.

– Vi kan inte fundera eller fokusera för mycket på det. För oss handlar det om att vi måste bli mer effektiva, säger tränare Sjögren.

– Det är förstås för tidigt att säga att Rosengård redan vunnit serien, men inget snack vilket lag som är den absoluta favoriten. Som det ser ut nu får vi andra göra upp om andraplatsen, säger han till corren.se.