”Känns som att vi kommer vinna guldet”

Succéförvärvet sänkte Eskilstuna med två mål

Foto: Foto: TT
Natasa Andonova och Marta jublar
FOTBOLL

Rosengård har klagat på att man saknat en riktig anfallare efter Anja Mittags flytt.

Den tillfälliga ersättaren kan de redan ha hittat i mittfältsförvärvet Natasa Andonova. I går sänkte hon Eskilstuna United med två mål.

– Jag vet inte, kanske. Efter den här segern känns det som att vi kommer vinna guldet, säger hon till Sportbladet.

Efter sex mål på vårsäsongen lämnade Anja Mittag Rosengård för Paris Saint-Germain under sommaruppehållet.

Sedan dess har klubben letat efter en ersättare på anfallspositionen och gör det fortfarande.

"Kan vinna guldet nu"

Ett nyförvärv som har tagit målskytterollen tillfälligt är dock det offensiva mittfältsförvärvet Natasa Andonova från Turbine Potsdam. På sina fem första matcher i klubben har hon gjort fyra mål och i går blev hon matchvinnare med båda målen när Rosengård vände 1–0-underläge i paus till 2–1-seger i seriefinalen mot Eskilstuna United. Därmed kopplade Rosengård ett rejält grepp om SM-bucklan.

Favoriten har nu fyra poäng ner till Eskilstuna United.

– Det här var den viktiga matchen att vinna. Efter den här segern känns det som att vi kommer vinna guldet, säger Natasa Andonova till Sportbladet.

Så om ni hade förlorat i dag …?

– Det känns som att om vi hade förlorat i dag hade det varit svårt att vinna ligan. Det hade varit tråkigt för jag kom hit för att vinna massa titlar med Rosengård.

Snittar nästan ett mål per match

Efter att Vaila Barsley gett Eskilstuna United ledningen med 1–0 efter en kvart kunde makedonskan på egen hand vända på resultatet på fem minuter i inledningen av andra halvlek.

Det första ordnade Andonova med ett riktigt drömmål då hon fick på en superträff med vänstern från 25 meter.

Kort senare serverade Ramona Bachmann Andonova öppet mål fram till matchavgörande 2–1. Det 21-åriga succéförvärvets fjärde mål på fem matcher i Rosengårdtröjan efter att hon anslutit efter sommaruppehållet. 

– Jag hoppas och kommer träna hårt för att kunna behålla den här formen. Jag är väldigt glad för mina två mål eftersom jag är ny i laget och vill hjälpa till.

Är du den "nya Anja Mittag"?

– Jag vet inte, kanske. Jag kommer att försöka, hon är en stor spelare.

– Men jag har alltid varit en målgörare. När jag vann Champions League med Turbine Potsdam 2010 gjorde jag fem mål på två matcher, men sedan bröt jag benet och fick kämpa mig tillbaka. Jag är glad över att få vara här nu, säger Andonova.