Linköping snuvade Sjögran på cuptitel

Foto: TT
FOTBOLL

LINKÖPING. Therese Sjögran fick inte avsluta karriären med ett guld.
Linköping vann cupfinalen med 2-0 och försvarade därmed sin titel.

Matchhjälte: Stina Blackstenius, 19, som visade vägen med sitt ledningsmål.

Det var de regerande ligamästarna, Rosengård, mot de regerande cupmästarna, Linköping, som ställdes mot varandra i cupfinalen på Linköping Arena inför 5 602 åskådare.
Med i gästernas startelva fanns Therese Sjögran, 38, som i en intervju med Sportbladet tidigare i veckan garanterade att det här skulle bli hennes sista match i karriären.
– Ja, det kan jag lova. Vi har några skador som vi väntar in bara, men efter nästa match blir det sportchef för hela slanten, sa hon då.
Sjögran fick dock inte avsluta sin fina karriär med ännu en guldmedalj. Linköping var för starka och vann med 2-0.

Talangen klev fram

Stor matchhjälte blev 19-åriga Stina Blackstenius, som satte 1-0-målet i slutet av första halvlek. Hon sprang ifrån sin markering och placerade säkert in ledningsmålet. Rosengård försökte få till en kvittering, men LFC:s målvakt Katie Fraine räddade allt, däribland ett friläge från Marta. I stället fastställde inhopparen Vera Dyatel slutresultatet till 2-0 i slutet av andra halvlek.
Det här är inte första gången den här säsongen som Blackstenius blir guldhjälte. I U19-EM-finalen i juli gjorde den Vadstena-fostrade anfallaren två mål i 3-1-segern mot Spanien.

I och med segern mot Rosengård försvarar LFC sin cuptitel, och totalt var det här klubbens femte cupguld.