”Att vi har vunnit fem av fem finaler är sjukt”

FOTBOLL

LINKÖPING. Svenska cupen och Linköpings FC är en bra kombination.
Fem finaler har resulterat i fem guld.

– Det är sjukt, säger Charlotte Rohlin, som har varit med vid samtliga tillfällen.

Charlotte Rohlin

De regerande cupmästarna, Linköping, ställdes mot de regerande ligamästarna, Rosengård, i cupfinalen på Linköping Arena inför 5 602 åskådare. Hemmalaget vann med 2-0, efter mål av Stina Blackstenius och Vera Dyatel, och försvarade därmed sin titel.
– Traditionen är stark inom fotbollen och Linköping är av tradition ett starkt cuplag. Av de tio år klubben haft möjlighet att vinna cupen har vi vunnit fem. Det är extremt bra. Den här tävlingsformen passar vår grupp väldigt bra, säger tränaren Martin Sjögren.

Linköping är hundraprocentigt när det kommer till svenska cupen-finaler. De har spelat fem, och vunnit samtliga. En som har varit med vid alla tillfällen är lagkaptenen Charlotte Rohlin.
– Riktigt bra statistik. Det känns som att vi är de enda med den statiken. Att vi har vunnit fem av fem finaler är sjukt. Det känns nästan konstigt. Men kul, jättekul, säger Rohlin.

Varför tror du att ni är så bra i cuper?

– Vi gillar vinna-eller-försvinna-matcher, speciellt på hemmaplan. Vi är ett gäng vinnarskallar, säger Rohlin, och fortsätter:
– Det känns som att det har blivit en tradition, att vi ska vinna finaler vi är med i. Den traditionen vill man inte gärna bryta, säger hon och ler.

FAKTA

LFC:s fem svenska cupen-finaler.

2006: Umeå-LFC 2-3

2008: LFC-Umeå 1-0, efter förlängning.

2009: LFC-Umeå 2-0

2014: LFC-Kristianstads DFF 2-1

2015: LFC-Rosengård 2-0